Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 13 august 2008

Cariile dentare, tratate fara dureri

Cariile dentare, tratate fara dureri 13 August 2008, Adevarul

Un dentist din Marea Britanie a revolutionat domeniul stomatologiei prin introducerea unui sistem laser care trateaza dintii fara anestezie si fara durere, conform Daily Mail.

Potrivit medicului Emmanouel Koloutsos, de la Harley Street Dental Clinic din Southwick, Sussex, spre deosebire de tratamentul standard, cu turbina stomatologica, laserul are avantajul de a trata rapid si fara complicatii cariile dentare.

90 de euro, o plomba cu ultraviolete

Laserul actioneaza prin incalzirea moleculelor de apa existente in zona cariata a dintelui. Odata incalzita, partea afectata este distrusa. Mai mult, laserul distruge orice bacterie prezenta in zona, astfel incat partea sanatoasa a dintelui, care ramane teafara in urma tratamentului, este sterilizata. Astfel, nu mai exista riscul aparitiei unei infectii.

Ulterior, dintele se plombeaza. In opinia dr. Koloutsos, in cel mult zece ani, fiecare cabinet stomatologic va avea la dispozitie un sistem cu laser care in prezent costa in jur de 55.000 de lire sterline. Pretul unei carii 'lucrate' cu laserul este in jur de 90 de euro.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu: