Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 13 august 2008

Primele monitoare din lume cu consum zero wati de la Fujitsu Siemens Computers

Primele monitoare din lume cu consum zero wati de la Fujitsu Siemens Computers 13 August 2008, XtremPC

Primele monitoare din lume care economisesc energia electrica si care intra automat in safe mode se pot comanda chiar de astazi. Conceputa si creata de Fujitsu Siemens Computers, cel mai important furnizor european de solutii si servicii IT, tehnologia revolutionara economica este disponibila prin produsele gamei Premium ECO Line SCENICVIEW.

Din momentul in care Fujitsu Siemens Computers a anuntat conceptul monitor zero-watt, mii de comenzi au fost primite in avans de la clienti din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Conform planificarii strategice, primele monitoare zero-watt se lanseaza pe piata IT.

In premiera, monitoarele SCENICVIEW ECO anuleaza consumul de energie cand utilizarea este intrerupta, incarcatorul oprindu-se automat. De obicei monitoarele obisnuite intra doar in modul stand by, in tot acest timp, consumand intre unul si sase wati. Modul Eco se activeaza automat.

Display-ul are un element de oprire, controlat de PC, care opreste alimentarea. Cand monitorul se opreste, se deconecteaza complet de la sursa energetica. Cand PC-ul trimite semnale din nou monitorului, un mic puls electric porneste display-ul. Aceasta functie revine monitoarelor cu iesiri de tip analogic sau digital.

Conform Institutului Federal German de Cercetare si Testare a Materialelor (Bundesanstalt für Materialforschung)*, reducand consumul energetic prin noile produse, in intreaga Uniune Europeana s-ar economisi 35 Terawati pe an, in timp ce rapoartele organizatiei EU Stand-by Initiative estimeaza un consum energetic cu 10 procente mai mic prin modul stand by utilizat in casele si birourile din UE.

Atat modelul SCENICVIEW ECO P20W-5 ECO de 20 inchi, cat si P22W-5 ECO de 22 inchi - sunt modele Premium, altfel spus, pe langa faptul ca sunt economice, sunt extrem de performante. Ambele monitoare sunt livrate cu un suport ergonomic, ce ofera utilizatorilor un nivel de control imbatabil privind inaltimea monitorului, care poate fi coborat aproape de nivelul biroului.

Monitoarele ECO au de asemenea functia DisplayView AutoBright, o comanda automata de control al luminozitatii in raport cu ambientul, economisind energia pana la 30 de procente, in acelasi timp protejand vederea utilizatorului. Cand este nevoie de un maximum de luminozitate, aeasta creste pana la 300 cd/m2.

Cu o capacitate grafica de 1680 x 1050 pixeli, noile monitoare ECO nu limiteaza dimensiunile display-ului, iar timpul de raspuns de 5 millisecunde asigura finete si claritate. Datorita suportului HDMI, ecranul este ideal pentru proiectele grafice de inalta definitie.

Incepand cu luna septembrie, doua noi modele - cel de 24 inchi si cel de 26 inchi - vor intra in gama de monitoare zero-watt.

Dr. Joseph Reger, Chief Technology Officer al Fujitsu Siemens Computers, care a avut un rol important in dezvoltarea noii tehnologii zero-watt, declara 'Pe parcursul ultimului an s-a tot vehiculat conceptul 'greenwash': marketing nefondat despre produsele IT care protejeaza mediul inconjurator.

Astazi, prin noile monitoare, Fujitsu Siemens Computers nu doar vorbeste despre Green IT, ci ofera solutii, produse mai ecologice, monitoare economice atat in modul standby, cat si in timpul operarii, la un pret moderat.'

Monitoarele SCENICVIEW ECO se pot comanda imediat, in toate tarile din zona EMEA. Preturile pornesc de la 419 Eur pentru modelul de 20 inchi.

Sursa: XtremPC

Niciun comentariu: