Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

Fara NATO, au incurcat-o!

Iranul anunta proiectarea unei noi centrale nucleare 25 August 2008, Ziua

Iranul a ales locatia si a inceput proiectarea unei noi centrale nucleare cu o putere de 360 de megawati, a informat duminica un important oficial iranian in domeniul nuclear citat de agentia oficiala IRNA, preluata de Reuters.

'Suntem implicati in faza de proiectare a acestei centrale', a afirmat adjunctul directorului Organizatiei Iraniene pentru Energie Atomica, Mohammad Saeedi, referindu-se la planuri pentru construirea celei de-a doua centrale in zona Darkhovin, din sud-vestul Iranului.
'Treptat, faza de proiectare complementara si construirea sa vor incepe', a afirmat Mohammad Saeedi.

'Locatia a fost aleasa si procesul de pregatire este in curs de desfasurare', a adaugat oficialul iranian.
Prima centrala nucleara a Iranului cu o capacitate de 1.000 de megawati este construita de Rusia in orasul port Bushehr. Teheranul a afirmat ca doreste sa construiasca centrale nucleare cu o capacitate totala de 20.000 de megawati pana in 2020.
Oficiali iranieni au afirmat ca tara lor, care se afla pe cea de-a doua rezerva mondiala de gaz si respectiv petrol, doreste energie nucleara pentru a putea exporta mai multe hidrocarburi.

Iranul se afla in mijlocul unei dispute internationale in legatura cu planurile sale nucleare, Occidentul acuzand Teheranul ca intentioneaza sa construiasca arma atomica. Iranul respinge aceste acuzatii si afirma ca planurile sale vizeaza doar obtinerea de electricitate.

Sursa: Ziua

Niciun comentariu: