Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

PNTCD s-a rupt in doua

PNTCD s-a rupt in doua 25 August 2008, Gandul

Diaconescu, Ciuhandu si Caramitru au facut un 'congres extraor­dinar' condamnand protocolul cu PNL

Taranistii s-au divizat ieri in doua tabere: unii au mers la sedinta Comitetului National de Conducere a partidului de la Sinaia, convocata de presedintele Petre Milut, iar altii au asistat, la Bucuresti, la un 'congres extraordinar' declansat de unele personalitati ale partidului, cum ar fi Ion Diaconescu, Gheorghe Ciuhandu, Radu Sarbu sau Ion Caramitru.

Schisma s-a produs din cauza neintelegerilor dintre membrii PNTCD in privinta acordului ce va fi semnat cu PNL.Conducerea a votat, in unanimitate, la Sinaia, protocolul care prevede ca taranistii vor putea candida in 30 de colegii sub denumirea si sigla PNL.

Nemultumiti de aceste prevederi, socotite umilitoare, unii membri s-au opus incheierii acordului si au convocat un congres extraordinar in aceeasi zi la Bucuresti. Radu Sarbu, unul dintre organizatorii congresului, la care au participat, printre altii, Ion Diaconescu, Ion Caramitru si Gheorghe Ciuhandu, considera ca prin semnarea acestui acord partidul va disparea de pe scena politica: 'Noi luptam pentru mentinerea partidului in arena electorala'. In schimb, presedintele Petre Milut a calificat congresul de la Bucuresti drept 'nelegal, nestatutar si fara efecte juridice asupra PNTCD'.

Prim-vicepresedintele Aurelian Pavelescu este si el de parere ca personalitati precum Diaconescu sau Caramitru 'nu au fost informate asupra jocurilor de culise din spatele acestui asa-zis congres'.La lucrarile CNC de la Sinaia s-a votat pentru destituirea lui Gheorghe Ciuhandu din functia de presedinte al acestui for si excluderea din partid a lui Radu Sarbu si a lui Alin Popa, organizatorii congresului extraordinar de la Bucuresti, acuzati de colaborare cu fosta Securitate.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: