Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 6 august 2008

Laptele si iaurtul va protejeaza oasele

Laptele si iaurtul va protejeaza oasele 06 August 2008, Click!

Produsele lactate sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa deoarece au un bogat continut de proteine, calciu, vitamine si minerale. Care sunt aceste alimente, cum sunt obtinute, si ce beneficii aduc ele pentru sanatate, ne spun specialistii site-ului www.sofeminine.co.uk.

Produsele lactate contin o cantitate importanta de calciu, care joaca un rol esential in procesul de crestere si dezvoltare a oaselor, a celulelor, a muschilor si in special a inimii.

Dupa carne, produsele lactate sunt a doua sursa de proteine si contin cantitati mari de aminoacizi esentiali.

Copiii si adolescentii, aflati in crestere, au cea mai mare nevoie de calciu, pentru a-si spori densitatea oaselor.

Cantitatea recomandata este de 800-1200 mg calciu zilnic. De asemenea, gravidele trebuie sa aiba grija sa nu le lipseasca produsele lactate din alimentatia de zi cu zi, avand in vedere ca, in timpul primelor trei luni de sarcina, se formeaza sistemul osos al bebelusului.

Daca aveti probleme cu digerarea laptelui, evitati sa-l beti pe stomacul gol sau in cantitati mari dintr-o data. Puteti sa-l combinati cu alte alimente. Daca aveti, totusi, intoleranta la lactoza, puteti alege produsele obtinute din lapte fermentat, precum sana sau kefirul.

Acestea au aceleasi valori nutritionale ca si iaurtul si contin proteine si calciu. Datorita bacteriilor pe care le contin, sunt recomandate pentru buna functionare a tranzitului intestinal. Toate tipurile de branzeturi - proaspete, uscate, cu ierburi sau tip cascaval - au la baza laptele batut, obtinut fie prin coagularea laptelui, fie prin adaugarea de fermenti lactici.

Branza proaspata de vaci e recomandata in regimurile alimentare, pentru ca are un continut scazut in calorii si e bogata in proteine. Chiar daca branzeturile grase sunt bogate in calorii, in special cele uscate, ele contin din belsug proteine si calciu. Acelasi lucru este valabil si pentru unt si smantana.

Desi au un continut mare de grasimi saturate, daunatoare sistemului cardiovascular, untul si smantana sunt excelente surse de vitamina A. Specialistii va recomanda sa consumati aceste produse in cantitati mici si sa alegeti varianta cu mai putine grasimi.

Sfat

Daca aveti intoleranta la lactoza, specialistii va recomanda sa alegeti produsele obtinute din lapte fermentat, precum sana sau kefirul.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: