Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 12 august 2008

Mancati pere pentru memorie!

Mancati pere pentru memorie! 12 August 2008, Click!

Sunt gustoase, dar mai ales sanatoase. in medicina traditionala chineza, perele sunt extrem de apreciate pentru calitatile lor nutritive. Aceste fructe fac parte din categoria reci-dulci si intretin umiditatea plamanilor. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, va spune pentru tratarea caror afectiuni sunt eficiente perele.

- Coaja perelor este folosita pentru a indeparta focul interior al inimii, pentru a intretine umiditatea plamanilor.

- Ramurile, frunzele si florile ajuta la eliminarea toxinelor si a secretiilor.

- Samburii perelor ajuta la prevenirea osteoporozei si sunt foarte buni pentru imbunatatirea memoriei.

- Cea mai des folosita este pulpa fructului. Are un aport hidric foarte mare si este recomandata in caz de tuse, raguseala, inrosirea si umflarea pleoapelor.

- Perele se pot consuma proaspete, ca atare, sub forma de suc, dar si gatite. in general, se folosesc pentru tratarea inflamatiei partii superioare a aparatului respirator (dureri de gat, raguseala) dar si in caz de constipatie.

- O alta reteta foarte buna in caz de tuse este urmatoarea: se stoarce suc proaspat de pere si se pune la fiert timp de 15 minute la foc mic. Dupa ce clocoteste, se amesteca o parte de suc cu o parte de miere si din aceasta compozitie se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita copiilor si cate doua adultilor.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: