12 August 2008, Click!
Sunt gustoase, dar mai ales sanatoase. in medicina traditionala chineza, perele sunt extrem de apreciate pentru calitatile lor nutritive. Aceste fructe fac parte din categoria reci-dulci si intretin umiditatea plamanilor. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, va spune pentru tratarea caror afectiuni sunt eficiente perele.
- Coaja perelor este folosita pentru a indeparta focul interior al inimii, pentru a intretine umiditatea plamanilor.
- Ramurile, frunzele si florile ajuta la eliminarea toxinelor si a secretiilor.
- Samburii perelor ajuta la prevenirea osteoporozei si sunt foarte buni pentru imbunatatirea memoriei.
- Cea mai des folosita este pulpa fructului. Are un aport hidric foarte mare si este recomandata in caz de tuse, raguseala, inrosirea si umflarea pleoapelor.
- Perele se pot consuma proaspete, ca atare, sub forma de suc, dar si gatite. in general, se folosesc pentru tratarea inflamatiei partii superioare a aparatului respirator (dureri de gat, raguseala) dar si in caz de constipatie.
- O alta reteta foarte buna in caz de tuse este urmatoarea: se stoarce suc proaspat de pere si se pune la fiert timp de 15 minute la foc mic. Dupa ce clocoteste, se amesteca o parte de suc cu o parte de miere si din aceasta compozitie se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita copiilor si cate doua adultilor.
Sursa: Click!
Sunt gustoase, dar mai ales sanatoase. in medicina traditionala chineza, perele sunt extrem de apreciate pentru calitatile lor nutritive. Aceste fructe fac parte din categoria reci-dulci si intretin umiditatea plamanilor. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, va spune pentru tratarea caror afectiuni sunt eficiente perele.
- Coaja perelor este folosita pentru a indeparta focul interior al inimii, pentru a intretine umiditatea plamanilor.
- Ramurile, frunzele si florile ajuta la eliminarea toxinelor si a secretiilor.
- Samburii perelor ajuta la prevenirea osteoporozei si sunt foarte buni pentru imbunatatirea memoriei.
- Cea mai des folosita este pulpa fructului. Are un aport hidric foarte mare si este recomandata in caz de tuse, raguseala, inrosirea si umflarea pleoapelor.
- Perele se pot consuma proaspete, ca atare, sub forma de suc, dar si gatite. in general, se folosesc pentru tratarea inflamatiei partii superioare a aparatului respirator (dureri de gat, raguseala) dar si in caz de constipatie.
- O alta reteta foarte buna in caz de tuse este urmatoarea: se stoarce suc proaspat de pere si se pune la fiert timp de 15 minute la foc mic. Dupa ce clocoteste, se amesteca o parte de suc cu o parte de miere si din aceasta compozitie se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita copiilor si cate doua adultilor.
Sursa: Click!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu