Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 13 august 2008

Merele combat stresul si anemia

Merele combat stresul si anemia 13 August 2008, Adevarul

O cura de trei zile cu fructe este recomandata in tratamentul obezitatii

Fructele ofera organismului mineralele, fibrele si enzimele de care are nevoie pentru a face fata stilului de viata alert. Consumate seara, favorizeaza somnul.

Stilul de viata haotic epuizeaza destul de repede rezervele de substanta hranitoare din organism. Prin urmare, corpul trebuie revigorat cu vitamine, enzime, minerale si fibre, care se gasesc din belsug in fructele de sezon precum merele, prunele sau murele. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda curele cu aceste fructe in combaterea stresului si anemiei.

Prunele calmeaza nervii

Prunele violete abunda in vitamine din complexul B, E, PP, in caroten si minerale. Dintre acestea din urma se remarca potasiul, calciul, magneziul si fierul. Prunele sunt recomandate in prevenirea bolilor cardiovasculare, a nevrozelor, a diferitelor forme de cancer si a imbatranirii premature.

O cura cu prune este benefica si pentru efectele laxative, de accelerare a tranzitului intestinal si de indepartare a toxinelor din organism. in tratamentul obezitatii, al hipertensiunii arteriale si arterosclerozei se recomanda o dieta de trei zile, in cadrul careia se consuma numai prune.

Murele sunt, alaturi de afine, in topul fructelor de padure care au efecte antioxidante asupra organismului. Ele reprezinta o sursa valoroasa de fibre si vitamina C si sunt sarace in calorii (62/cana).

Murele previn cancerul esofagian

Specialistii in oncologie din SUA au demonstrat ca murele au un efect protector impotriva cancerului esofagian si de colon. in plus, cercetarile facute in laborator au aratat ca un consum sistematic de mure a redus cu 44% dezvoltarea tumorilor maligne de origine bucala.

Merele scad colesterolul

Consumate seara, merele de vara detoxifica organismul si favorizeaza somnul. Se spune, in popor, ca mancat pe stomacul gol, marul imbunatateste memoria. Este fructul ideal in curele de slabire. Un mar de marime medie are 81 de calorii si este satios, din pricina fibrelor continute. De asemenea, datorita pectinelor din compozitie, zaharurile patrund lent in sange. Prin urmare, consumul de mere de vara contribuie la scaderea colesterolului.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu: