Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 1 august 2008

Terapia cu apa va vindeca de artrita

Terapia cu apa va vindeca de artrita 01 August 2008, Click!

Inhalatii, sauna, bai, aplicatii umede locale. Sunt doar cateva forme de terapie cu ajutorul apei. Puterile curative ale apei sunt recunoscute de mii de ani. Hidroterapia era cunoscuta de vechii egipteni, iar grecii si romanii au evidentiat importanta bailor si puterile curative ale izvoarelor naturale. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne invata cum sa ne tratam de diverse afectiuni cu ajutorul apei.

Imbunatateste circulatia si functia digestiva, detoxifica organismul, curata sangele, tonifica si echilibreaza sistemul nervos, stimuleaza si intareste sistemul imunitar. Toate aceste beneficii sunt urmarile folosirii apei ca tratament. Hidroterapia trebuie sa fie practicata de catre persoane autorizate, care sa urmareasca aplicarea corecta a timpilor acesteia. Iata afectiunile care pot fi tratate prin hidroterapie.

Artrita. Toate cazurile de artrita se pot rezolva prin hidroterapie. Tratamentul consta in aplicarea de cataplasme calde si reci. Imbunatateste circulatia si scade inflamatia articulatiilor, ameliorand simtitor durerile.

Cefaleea cronica. Aceasta afectiune poate fi ameliorata considerabil prin hidroterapii, de cele mai multe ori facute la picioare. Cea mai eficienta varianta de hidroterapie a picioarelor: se incepe cu introducerea picioarelor intr-un lighean cu apa fierbinte, la o temperatura suportabila. Dupa 5 minute se pune o compresa rece pe frunte si pe ceafa. Aceasta metoda poate fi aplicata si in cazul sinuzitelor.

Problemele digestive. Persoanele care sufera de acumulare de toxine in organism, digestie proasta, o functionare defectuoasa a ficatului si a vezicii biliare au cel mai mult de castigat de pe urma acestui tratament. Problemele dermatologice. Hidroterapia contribuie frecvent la vindecarea unor cazuri vechi de eruptii cutanate.

Constipatia. Aceasta afectiune poate fi rezolvata prin hidroterapie. De asemenea, hidroterapia are efecte benefice si in cazul sindromului de colon iritabil, apa contribuind la tonifierea atat locala a colonului, precum si la tratarea eficienta a simptomelor acute asociate (dureri abdominale, balonari).

Febra. Foarte populara, aplicarea compreselor in cazul febrelor si al infectiilor incipiente e o metoda de tratament la indemana tuturor. In felul acesta se stimuleaza leucocitele, crescandu-le numarul si activitatea.

Ce este hidroterapia?

Hidroterapia e o metoda de tratare a anumitor afectiuni cu ajutorul apei. Inhalatiile, sauna, baile, compresele umede locale sunt numai cateva forme ale acestei terapii care trebuie aplicata numai sub indrumarea unei persoane autorizate.

In egala masura, este important sa fie respectate cateva reguli de baza. Una dintre ele spune ca pacientul nu trebuie sa manance inainte si dupa incetarea sedintelor de hidroterapie. in timpul hidroterapiei se vor consuma cate 250 ml apa la fiecare sfert de ora.

Hidroterapia nu are contraindicatii majore, acest gen de terapie fiind foarte eficient pentru intregul organism. Totusi, este important sa precizam ca persoanele care sufera de astm sau diabet trebuie sa se fereasca de astfel de tratament. La fel, femeile insarcinate ar trebui sa ocoleasca terapiile pe baza de apa.

Baile cu masaj, preferate de pacientii de la 'Ana Aslan'

Baile cu masaj, folosite pentru tratarea problemelor de circulatie, a artrozelor sau in dereglari ale metabolismului sunt preferate de toti pacientii care trec pragul Clinicii de Geriatrie 'Ana Aslan' din comuna Otopeni, acestea avand efecte sedative si relaxante.

'Hidroterapia este o metoda placuta si destul de noua, iar pacientii nostri sunt foarte multumiti. Avem cazi noi, cu jeturi de apa care ajuta la tratarea problemelor de circulatie periferica', ne-a spus Angela Munteanu, medic specialist in recuperare medicala.

Tiberiu Ioan are 70 de ani si a venit la clinica din Otopeni tocmai din Vrancea. Terapia cu jeturi de apa a facut minuni in cazul barbatului care a ajuns in ciomag la clinica. 'Am venit in bat si acum l-am aruncat. Plec acasa pe picioarele mele', ne-a spus Tiberiu incantat de noua terapie.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: