Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 4 septembrie 2008

50.000 de virgine pentru rege

50.000 de virgine pentru rege 04 Septembrie 2008, Click!

Regele Mswati al III-lea din Swaziland se desfata, in aceasta saptamana, cu un spectacol mai putin obisnuit. Peste 50.000 de fete virgine au sosit din tara la Palat ca sa danseze in fata monarhului. Barbatul le va admira pana pe 6 septembrie, cand ar putea sa-si aleaga, dintre ele, o noua sotie. Regele are deja 13 consoarte si nu si-a mai extins haremul de patru ani.

Fetele au inceput inca de saptamana trecuta sa taie trestii, pe care le folosesc in timpul partidelor de dans.

Tinerele sunt impartite pe categorii de varsta si apar pe rand in fata regelui. Mswati al III-lea le admira dansand si, la finalul festivitatilor, are dreptul sa-si aleaga, dintre ele, o noua sotie.

Pentru fetele din Swaziland, casatoria cu monarhul e considerata o adevarata onoare. Chiar daca barbatul mai are inca 13 neveste.

Dansul virginelor e o traditie in micul stat african si se organizeaza, cu regularitate, in fiecare an. Spectacolul e dechis turistilor, care dau navala sa le vada pe tinerele bastinase executand dansuri tribale la bustul gol.

Festivitatile dureaza de obicei o saptamana, timp in care virginele pot sta la palatal regal, sa participe sau sa asiste la spectacole. Anul acesta, ceremoniile sunt mai fastuoase decat de obicei, deoarece se implinesc 40 de ani de cand st atul Swaziland si-a obtinut independenta.

Inainte de debutul evenimentului, regele Mswati al III-lea a petrecut o saptamana in Orientul Mijlociu, ca sa-si cumpere haine si podoabe pentru festivitati. Gestul sau a nemultumit populatia, care traieste intr-o saracie lucie si il acuza pe monarh de risipa.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: