Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 4 septembrie 2008

Chrome, noul browser web de la Google - o amenintare pentru Internet Explorer?

Chrome, noul browser web de la Google - o amenintare pentru Internet Explorer? 04 Septembrie 2008, Antena3

Cand doi se bat, al treilea castiga. Pare sa fie noua strategie a companiei Google care a anuntat marti lansarea propriului browser web, Google Chrome. Browserul va ameninta direct cei doi mari jucatori de pe piata, Microsoft Internet Explorer si Mozilla Firefox. Prin aceasta lansare, Google incearca sa cucereasca si ultima reduta, pentru a deveni lider de piata in toate domeniile legate de internet si de utilizarea acestuia.

Ce aduce nou Google Chrome, pentru ca intr-o lume in care 70 % dintre utilizatorii de internet folosesc Explorer-ul, iar Mozilla Firefox s-a luptat ani la rand pentru a-i smulge acestuia un 20% din cota de piata, nu poti spera ca doar lansand un nou browser vei avea succes.

Google descrie noul browser ca pe o 'experienta de internet mai buna'. Chrome foloseste tab-uri, insa spre deosebire de alte browsere, daca unul dintre acestea se blocheaza, nu va duce la blocarea celorlalte ferestre.

O alta inovatie adusa de Chrome este ca bara in care utilizatorii pot scrie adresele URL functioneaza de asemenea si ca o casuta de cautare. Spre exemplu, daca in bara denumita generic 'the omni box' scrii adresa www.vancouversun.com, vei fi directionat catre pagina publicatiei canadiene. Daca scrii doar Vancouver Sun pagina va intoarce rezultatele cautarii.

De fiecare data cand se deschide un nou tab, Chrome ofera o serie de optiuni alese in general din ultimele site-uri accesate sau din cele mai des accesate. De asemenea exista posibilitatea ca browserul sa nu retina paginile pe care le accesezi, prin setarea modului 'incognito'.

Intr-un articol din Wall Street Journal, Chrome este descris ca un produs 'inteligent si inovativ', insa se arata faptul ca mai trebuie lucrat la anumite caracteristici comunce altor browsere.

Chrome se poate downloada deja de pe internet, in mod gratuit.

Cu toate ca este vorba de Google, presa internationala nu crede ca Internet Explorer-ul va fi foarte afectat de lansarea noului browser web. Cel putin, nu pe termen scurt. Doug Anmuth, analist la Lehman Brothers din New York, considera ca Google Chrome ar putea sa castige 20% din cota de piata in aproximativ 2 ani de la lansare.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu: