Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 24 septembrie 2008

Apa bauta in exces ingrasa

Apa bauta in exces ingrasa 22 Septembrie 2008, Gandul

Dietele de slabire bazate pe un consum ridicat de lichide nu au efectul scontat, pentru ca acestea creeaza o pofta de mancare mult mai mare, sustin cercetatorii joponezi. Specialistii au realizat un studiu pe un esantion de peste 1.000 de femei, carora le-au oferit o dieta bazata pe cat mai multe lichide. Dupa masa, femeile cereau si ceva solid, pentru ca apa le crea o stare ridicata de foame.

In urma acestor constatari, specialistii au ajuns la concluzia ca, pe langa faptul ca apa nu potoleste pofta de mancare, aceasta o mai si mareste, determinand astfel luarea in kilograme si nicidecum scaparea de ele.

De asemenea, cercetatorii au mai observat ca persoanele care refuza sa consume zahar, tocmai pentru a scapa de kilogramele in plus, nu reusesc acest lucru pentru ca isi iau glucidele necesare pentru o zi din tot felul de ciocolatele care au un nivel mult mai crescut de zahar. Specialistii precizeaza ca o lingurita de zahar luata in fiecare dimineata nu poate face rau siluetei.

Totodata, batoanele din cereale pot fi considerate la fel de periculoase ca si snaksurile, pentru ca au la baza aceleasi substante daunatoare, afirma cercetatorii. Mai mult, specialistii au constatat ca persoanele care au un mic de jun foarte bogat sunt predispuse la ingrasare, pentru ca apetitul crescut din timpul diminetii se va mentine pe intreg parcursul zilei.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: