Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 2 septembrie 2008

Berea bate sucul. Apa minerala a fost detronata in topul racoritoarelor de vara

Berea bate sucul. Apa minerala a fost detronata in topul racoritoarelor de vara 02 Septembrie 2008, Gardianul

Perioada verii, cu temperaturi caniculare, aduce profituri 'frumusele' agentilor economici care comercializeaza apa, sucuri, inghetata sau bere. Insa, din cauza faptului ca in aceasta vara perioadele de canicula au fost scurte, consumul de apa si sucuri nu l-a depasit cu mult pe cel de vara trecuta. In schimb, consumul de bere si inghetata a crescut, sustin retailerii.

Fata de 2007, consumul de apa minerala a scazut, insa nu semnificativ, cu 2-3%. 'Motivul scaderii consumului tine, in principal, de faptul ca in aceasta vara nu am avut perioade lungi de canicula, spre deosebire de 2007. Totusi, cele mai mari vanzari la apa minerala s-au inregistrat in lunile iunie si iulie', ne-a declarat Iosif Nagy, director general al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM). Acesta ne-a mai spus ca, in ceea ce priveste consumul de apa minerala pe cap de locuitor, in Romania, acesta este de 65-70 de litri, in crestere fata de anii precedenti, cand acesta era de 45 de litri. In Europa insa se consuma 200 litri anual pe cap de locuitor. Pe de alta parte, potrivit retailerilor, romanii au cumparat in aceasta vara mai multa inghetata si bere decat anul trecut, iar in ceea ce priveste consumul de apa si sucuri, acesta nu l-a depasit cu mult pe cel de vara trecuta.

'Fata de perioada similara a anului trecut, in lunile iunie, iulie, si august, vanzarile au fost mai mari. Astfel, la inghetata si bere vanzarile au crescut cel mai mult: 38%, respectiv 23%, in timp ce la suc si apa cresterile au fost de 8, respectiv 6%', ne-a spus directorul de marketing al Carrefour Romania, Andreea Mihai. Potrivit acesteia, cumparatorul roman cheltuieste, estimativ, pe inghetata, apa, bere si sucuri mai putin decat restul europenilor, insa in ceea ce priveste consumul de bere se remarca o crestere in ultimii ani. 'Au fost preferate PET-urile si berea la doza de 0,5 ml', a mai spus Mihai. Retailerii sustin ca varful de vanzari a fost in luna august. 'Vanzarile din vara sunt apropiate de media anuala, cu un trend crescator spre sfarsitul sezonului, crestere datorata reducerilor de preturi, a pregatirii pentru scoala, dar si finalizarii concediilor', explica reprezentantul Real-Hypermarket, Adriana Pita.

Sursa: Gardianul

Niciun comentariu: