Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 10 septembrie 2008

Piersicile, bune pentru ficat

Piersicile, bune pentru ficat 10 Septembrie 2008, Click!

Gustoase si foarte hranitoare, piersicile au si o muloeime de calitati terapeutice. Specialistii in nutritie recomanda sa le introducem in dieta zilnica, mai ales acum, in plin sezon.

Piersicile au calitati laxative. Daca le consumam regulat, acestea ajuta in procesul de digestie si apara organismul de diferite tipuri de cancer si boli de inima. Patru piersici mancate in fiecare dimineata in loc de micul dejun regleaza functiile intestinale si hepatice si intretin alcalinitatea sangelui.

Sunt foarte indicate si pacientilor cu litiaza renala. Pentru a profita de efectul tuturor componentelor sale, trebuie ca fructul sa fie consumat cu coaja, dupa ce in prealabil a fost foarte bine spalat sub jet de apa.

Daca nu vreti sa mancati fructul, puteti opta pentru varianta sucului. Acesta pastreaza toate calitatile fructului, inclusiv pe cele laxative si, in plus, este si foarte racoritor si gustos. Putini stiu ca sucul de piersici este foarte bun si pentru ten. Aplicat pur si simplu pe fata, acesta da tenului un aspect stralucitor.

Sunteti alergic? Inlocuiti-le cu nectarine!

Persoanele care nu pot manca piersici din cauza faptului ca sunt alergice la puful de pe coaja acestora le pot inlocui cu nectarinele. si aceste fructe sunt extrem de sanatoase. Este foarte indicat sa asteptati sa fie bine coapte, pentru a fi dulci si zemoase. Un kilogram de piersici costa intre 4 si 5 lei, in timp ce nectarinele sunt puoein mai scumpe: costa intre 6 si 7 lei.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: