Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 24 septembrie 2008

Puteti slabi cu dulciuri la micul dejun!

Puteti slabi cu dulciuri la micul dejun! 24 Septembrie 2008, Click!

O dieta eficienta contine glucide la micul dejun, dupa cum sustin cercetatorii americani, intr-un studiu publicat de site-ul femalefirst.com. Acestia au descoperit ca femeile care consuma dimineata alimente bogate in carbohidrati si proteine, urmate de un continut scazut in carbohidrati si o dieta cu putine calorii in restul zilei, au sanse mai mari sa piarda in greutate.

O dieta saraca in carbohidrati mareste apetitul si incetineste metabolismul. Ca rezultat, dupa o scurta perioada in care greutatea se reduce, urmeaza o crestere brusca a acesteia. Acestea sunt concluziile la care au ajuns specialistii americani. Pe termen lung, eficienta unei diete depinde de cat de bine este creata senzatia de satietate si de scadere a apetitului pentru carbohidrati.

Pentru studiu, cercetatorii au apelat la 94 de femei obeze, dintre care 46 au urmat o dieta saraca in carbohidrati si 48 dintre acestea au urmat regim bazat pe carbohidrati la micul dejun, timp de opt luni. Ambele diete au fost sarace in grasimi si calorii, dar aveau niveluri diferite de carbohidrati de-a lungul unei zile.

Cele care au apelat la regimul sarac in carbohidrati au consumat 1.085 de calorii pe zi. Micul dejun a continut alimente cum ar fi paine, fructe, cereale si lapte. De asemenea, femeile cu aceasta dieta au putut sa manance doar 12 grame de proteine dimineata, continute in alimente cum ar fi carne sau oua.

Au dat jos 21% din greutate in 8 luni

In noua dieta gen 'mic dejun copios', femeile au consumat 1.240 de calorii pe zi. Micul dejun a fost cel mai consistent, in timp ce pranzul a continut doar 395 de calorii. In primele patru luni, studiile s-au concentrat pe pierderea greutatii, iar in ultimele patru, pe mentinerea ei.
Rezultatele au aratat ca, dupa patru luni, femeile cu dieta saraca in carbohidrati au pierdut in medie 12,7 kilograme, iar cele cu 'mic dejun copios' - 10,4 kilograme.

Diferenta s-a vazut abia dupa opt luni, cand femeile cu dieta saraca in carbohidrati au castigat in greutate 8,2 kilograme, in timp ce acelea care au avut un mic dejun bogat in carbohidrati au mai pierdut 7,5 kilograme. Pe total, acestea din urma au pierdut mai mult de 21% din greutate, iar celelalte - doar 4,5%.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: