Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 5 septembrie 2008

Socant: O britanica si-a strapuns pielea cu carlige de prins rechinii, pentru a protesta fata de uciderea acestora

Socant: O britanica si-a strapuns pielea cu carlige de prins rechinii, pentru a protesta fata de uciderea acestora 05 Septembrie 2008, Ziua

Britanica Alice Newstead si-a strapuns bratele, picioarele si spatele cu carlige de prins rechinii si s-a agatat de plafonul unui magazin de cosmetice pentru a protesta fata de uciderea rechinilor si folosirea lor in industria cosmetica, farmaceutica si alimentara.

Dupa ce Alice Newstead s-a 'instalat' in postura socanta o multime s-a strans in fata magazinului de cosmetice Lush, din Londra, pentru a o privi pe tanara de 26 de ani, stand atarnata de carlige de prins rechinii, suspinand in timp ce pe spate i se prelingeau siroaie de sange.

'Fac asta pentru ca cererea de supa si alte produse de rechin va duce la disparitia acestor animale', a explicat Alice, citata de Telegraph.co.uk.

'Mi-am strapuns spatele, picioarele, bratele, genunchii pentru a ma putea apoi agata de carlige. Nu-i mare lucru. Sa atarni de piept este mult mai dureros, pentru ca asta nu-ti mai permite sa respiri, dar atat timp cat carligele ma mentin, nu sunt in pericol', a continuat aceasta.

Vanatoarea de rechini este blamata, deoarece mai multe specii sunt pe cale de disparitie, inca din 1970.

Alice Newstead, nascuta in Northampton, traieste, in prezent, in oresul Watford din Marea Britanie. Tanara si-a parasit slujba de asistent de vanzari la magazinul Lush in iulie, dedicandu-se, astfel, unei meserii full-time ca artista.

Sursa: Ziua

Niciun comentariu: