Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 5 septembrie 2008

Sucul de varza iti calmeaza durerile de ulcer

Sucul de varza iti calmeaza durerile de ulcer 05 Septembrie 2008, Click!

Aveti dureri abdominale? Acestea pot avea diverse cauze, de la cele mai simple, cum ar fi stresul, pana la cele grave, cum ar fi ulcerul. Ulcerul gastroduodenal e o boala caracterizata prin aparitia unei ulceratii pe stomac, pe partea superioara a duodenului, sau pe cea inferioara a esofagului, cu tendinta redusa de vindecare si cu o oarecare probabilitate de cancerizare. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne invata cum sa tratam o astfel de afectiune.

Ulcerul duodenal e de circa doua ori mai frecvent decat cel gastric. El apare, de obicei, la varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, spre deosebire de cel gastric intalnit intre 30 si 50 de ani. Factorii cauzatori sunt de natura mecanica (lezarea mucoasei gastrice prin ingurgitarea de alimente nemestecate), nervoasa (spasme musculare) sau vasculara (aparitia de tromboze vasculare in peretele stomacului si duodenului sau a unor spasme arteriale prelungire).

Se impune, in primul rand, respectarea dietei individualizate, tamponarea aciditatii gastrice excesive, siesta (de 30-60 de minute), dupa fiecare masa, repausul la pat prelungit, (12-14 ore), relaxarea.

Dintre plantele naturiste recomand urmatoarele:
- Varza alba, cu un continut de vitamina U, numita si 'factor antiulceros', s-a impus definitiv in terapia acestei boli. Se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de 3-4 ori pe zi, cu 40-50 de minute inainte de masa, timp de o luna.

- Obligeana (radacina) se recomanda celor cu probleme de constipatie. Se pune o lingurita de radacina la macerat de seara, se strecoara si se bea inainte de masa. Pentru cei cu scaun zilnic se prepara un decoct si se consuma maximum doua cani pe zi.
- Binevenite sunt sedintele de reflexoterapie si acupunctura. Daca se banuieste existenta bacteriei helicobacter pilori se recomanda in paralel tratament homeopat.

Infuzie de galbenele

Galbenelele sunt un cicatrizant de exceptie, indiferent de locul si de natura leziunii. Se prepara ca infuzie (2 lingurite flori/cana, infuzarea 15-20 de minute sau decoct (se fierbe apa pana scade la o treime, se toarna o lingurita de flori in un litru de lapte dulce, toata cantitatea se bea pe parcursul unei zile).

Sursa: Click!

Niciun comentariu: