Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 5 septembrie 2008

Ciuperci contra cancerului

Ciuperci contra cancerului 05 Septembrie 2008, Jurnalul National

Ciupercile intaresc siste-mul imunitar si ne feresc de cancer. Acesta este cel mai recent beneficiu al ciupercilor, care a fost descoperit de o echipa de cercetatori japonezi in colaborare cu Facultatea de Medicina Yale.

Ciupercile contin o cantitate apreciabila de substante care actioneaza asupra sistemului imunitar, arata studiul publicat in revista de specialitate Cancer Immunology and Immunotherapy. Substantele, denumite de cercetatorii japonezi AHCC, s-au dovedit capabile sa lupte contra aparitiei cancerului dupa virsta de 50 de ani.

STUDIU. Pentru a testa eficienta acestor substante, specialistii le-au inclus in suplimente alimentare ce au fost administrate timp de doua luni unui grup de voluntari. Dupa 30 de zile de la administrare, cercetatorii au masurat nivelul citokinelor secretate de sistemul imunitar al subiectilor. Citokinele sint produse de globulele albe pentru a preveni cresterea anormala a celulelor canceroase.

Rezultatele sint concludente: nivelul citokinelor a crescut constant intre 30 si 60 de zile de la administrarea extractului din ciuperci. Mai mult, acesta a continuat sa stimuleze activitatea sistemului imunitar inca patru saptamini de la intreruperea tratamentului.

Ciupercile stirnesc interesul multor cercetatori japonezi, acestea fiind studiate in cadrul a peste 300 de teste clinice. Scopul: descoperirea unor noi terapii impotriva cancerului si a unor suplimente nutritive care sa reduca efectele secundare ale chimioterapiei. De retinut ca Japonia este una dintre tarile cu cea mai mica incidenta a cancerului. in aceasta tara, suplimentele pe baza de extract din ciuperci reprezinta unele dintre principalele metode pentru intarirea imunitatii. Piata acestora este estimata la peste 200 de milioane de euro. Aceste suplimente vor fi comercializate in curind si in Statele Unite si Europa.

AVANTAJE. Cercetatorii japonezi recomanda consumul ciupercilor de 3-4 ori pe saptamina in loc de carne. Ele au unele avantaje majore fata de carne: contin proteine de calitate, nu au colesterol, se digera foarte usor, sint bogate in fibre alimentare, minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc) si vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E). Datorita acestor substante biologic active, ciupercile stimuleaza imunitatea si previn dezvoltarea tumorilor.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu: