Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 15 septembrie 2008

Uraganul Ike a lovit in plin statul american Texas

Uraganul Ike a lovit in plin statul american Texas
Uraganul Ike a lovit in plin statul american Texas 15 Septembrie 2008, Evenimentul Zilei

Uraganul Ike a lovit coastele dens populate ale statului american Texas, mai ales in apropiere de Houston, aducand cu sine valuri de furtuna uriase, vanturi de mare intensitate si precipitatii masive.

Furtuna, care ajunsese ieri in Arkansas, a provocat pagube importante in centrul metropolei texane. CNN a difuzat imagini din centrul orasului lovit de vant si ploaie, in care se puteau vedea bucati de acoperis, copaci si panouri indicatoare smulse si zgarie-nori cu multe geamuri sparte. Peste 4 milioane de persoane au ramas fara curent electric, in Texas si Louisiana.

Pagube de proportii

Potrivit Centrului National al Uraganelor, in momentul in care a ajuns pe uscat, Ike era clasat drept uragan de categorie 2 pe scara Saffir-Simpson, cu vanturi de 160 km/h, si rafale ocazionale de 205 km/h. Ike este cea de-a doua furtuna de mare anvergura care a lovit SUA, dupa uraganul Katrina, care a devastat New Orleans in 2005. Uraganele de genul lui Ike, releva AFP, pot avea o putere de distrugere de pana la de 10 ori cea a bombei atomice lansate asupra Hiroshimei.

Aproximativ 2,2 milioane de persoane au fost evacuate din Texas si peste 130.000 din Louisiana. Pagubele provocate de Ike au fost estimate la intre 8 si 18 miliarde de dolari, in timp ce Katrina a produs pagube de peste 81 de miliarde. Desi a slabit in intensitate, Ike ramane o furtuna tropicala puternica, iar precipitat iile sale masive ar putea ajunge pana in Canada.

Sursa: Evenimentul Zilei

Niciun comentariu: