Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 1 septembrie 2008

Vinul alb are proprietati antiinflamatorii

Vinul alb are proprietati antiinflamatorii 01 Septembrie 2008, Gandul

Vinul alb contine substante cu efect antiinflamator, mai ales daca dupa zdrobirea boabelor de struguri, coaja a fost lasata sa fermenteze 18 ore alaturi de pulpa fructului. Date au fost prezentate de o echipa de specialisti din Israel, care au incercat sa imbunatateasca proprietatile vinului alb, in contextul in care vinul rosu este cel care detine cele mai multe recomandari.

Cercetatorii au constatat ca la ambele soiuri de vin, calitatile se regasesc in coaja boabelor de struguri, insa vinul alb este obtinut, de cele mai multe ori, prin separarea acesteia de miezul fructului.

Astfel, schimbarea modului de preparare a acestei bauturi o poate imbunatati substantial, dupa numai 18 ore de fermentare. Singurul dezavanatj este ca soiurile astfel preparate sunt mai duci decat celelalte, fiind recomandate la desert, si nu in timpul meselor principale. Alte proprietati proprietati pe care le are vinul alb sunt cele antioxidante, cu rol de refacere a tesuturilor si celuleor, perfcum si protejarea de radicalii liberi.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: