Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 24 noiembrie 2008

Marea Britanie vrea sa contruiasca tabere de 115 milioane de euro pentru tigani

Marea Britanie vrea sa contruiasca tabere de 115 milioane de euro pentru tigani Gandul | 24 Noiembrie 2008

In plina criza economica, cand britanicul de rand nu isi mai permite decat puiul de o lira si ceva, iar ratele la case au devenit cosmarul perpetuu, autoritatile de la Londra au reusit sa starneasca furia cetatenilor printr-un plan controversat. Mai precis, ministrul pentru Problemele Comunitatilor, Ian Wright, intentioneaza sa demareze un program national ce vizeaza taberele de tigani. Cu banii contribuabililui britanic, Wright le va cere comunitatilor sa identifice locatii permanente pentru caravanele de nomazi, care sa le asigure accesul la apa curenta, energie electrica si colectarea reziduurilor menajere.

Vecinii nedoriti

Per total, proiectul este estimat insa la 115 milioane de euro, o suma mult prea mare de 'aruncat' pe problemele tiganilor in perioada de criza, considera opinia publica engleza. si cheltuierea fondurilor stranse pe spatele britanicului de rand este doar una dintre probleme, relateaza 'The Daily Mail'. Cele 7.500 de tabere care vor trebui sa impanzeasca Marea Britanie pana in 2011 vor fi foarte aproape, in majoritatea cazurilor, de zonele rezidentiale. Evident, englezii sunt cat se poate de nemultumiti ca, pe langa banul public dat pe imbunatatirea conditiilor de viata ale unor straini, cand ei abia isi mai permit o rata la casa, acestia vor fi si 'gard in gard'.

Autoritatile sustin insa ca este cea mai buna forma pentru a solutiona problema taberelor ilegale de tigani care si asa irosesc fondurile statului, prin numeroasele interventii pentru a le desfiinta. Cel putin locatia nomazilor va deveni permanenta, chit ca implica un efort bugetar. Mai mult, acestia vor plati chirie si taxa primariei, explica oficialii. 'Comunitatile din toata tara se vor confrunta cu bomba de a le fi aruncata o tabara de nomazi in propria curte, chiar daca le convine sau nu. Consiliile sunt fara putere in fata planurilor la nivel regional', declara purtatorul de cuvant al ministerului pentru Problemele Comunitatilor.

Niciun comentariu: