Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 24 noiembrie 2008

Romania amenintata de cea mai mare criza alimentara de dupa 1990

Romania amenintata de cea mai mare criza alimentara de dupa 1990 Romania Libera | 24 Noiembrie 2008

Romania s-ar putea confrunta cu cea mai mare criza alimentara de dupa 1990, incepand cu luna august 2009, daca nu se vor lua cat mai rapid masuri de natura fiscala pentru sectorul agricol si subventiile nu vor fi acordate la timp, a declarat pentru agentia NewsIn presedintele Interagro, Ioan Niculae.

"In cazul in care nu se vor acorda subventii in acest sector cel tarziu la 15 ianuarie, terenurile agricole vor ramane nefertilizate si necultivate, iar agricultorii nu-si vor putea desfasura activitatea. In conditiile in
care bancile nu mai finanteaza agricultura, in luna august ne vom confrunta cu cea mai mare criza alimentara din '90 pana acum", a afirmat reprezentantul Interagro.

Potrivit lui Niculae, cel mai afectat sector din agricultura este cel al productiei vegetale: "Producatorii de cereale stau cu stocurile de cereale in silozuri fara a avea cum sa le valorifice din cauza pretului extrem de scazut de pe piata". In plus, in ciuda pretului scazut al cerealelor, pentru aceste produse nu mai exista nici cerere, in timp ce oferta inregistreaza un excedent fara precedent.

"De cand a inceput sa se manifeste criza financiara, vanzarile de cerelale au scazut cu aproximativ 80%. In aceste conditii, ma astept ca anul viitor 60% dintre producatorii si comerciantii de cereale din Romania sa falimenteze", a declarat pentru NewsIn presedintele United Grain Grup, Gabriel Barbalu.

Niciun comentariu: