Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 5 decembrie 2008

6 trucuri ca sa scapi de sciatica

6 trucuri ca sa scapi de sciatica
Click! | 05 Decembrie 2008

Stresul, lipsa de miscare si excesul de tigari 'ruineaza' organismul. Toate acestea au un cuvant greu de spus si in durerile de spate, in special in cele provocate de sciatica. Specialistul Click, dr. Cristina Balanescu, ne invata cateva trucuri pentru o cura impotriva durerilor de spate.

Cura cu suc de orz verde. Se face un decoct din scoarta de salcie. La 250 ml apa se adauga o lingurita scoarta de salcie. Se fierbe 15 minute. Se consuma 2 cani pe zi dimineata si seara, dupa mese (obligatoriu).

Cura cu boabe de ienupar. Dureaza 23 zile. Pentru a avea efectul scontat se procedeaza astfel : in prima zi se iau 4 boabe, in a doua zi 5 boabe si ulterior, tot asa, pana in ziua a 12-a, cand va trebui sa luam 15 boabe. incepand cu ziua a 13-a se va lua o boaba in minus, scazand pana vom ajunge din nou la numai 4 boabe. Atentie: inainte de a fi inghitite, boabele de ienupar se vor mesteca foarte bine, maruntindu-le, cu rabdare, foarte bine cu dintii.

Masaje. Sunt foarte indicate cele cu cu tinctura de coada soricelului, cu tinctura de piciorul cocosului sau cu ulei de sunatoare.

Cataplasma cu seminte de in pe zona dureroasa. Se pune o lingura de seminte de in la inmuiat 12 ore (dimineata) ; apoi se pune intr-o panza subtire curata (tifon) si se aplica pe zona dureroasa; se lasa o ora; se pot aplica zilnic 10 zile si apoi pauza 30 de zile.

Ce este sciatica

Sciatica este caracterizata prin dureri provocate de anumite procese inflamatorii sau de compresiunea nervului sciatic. Durerea iradiaza in lungimea traiectului nervului sciatic. Exista o serie de factori care cresc riscul aparitiei unei dureri de spate: sedentarismul, supraponderabilitatea, excesul de tutun, stresul, pozitia necorespunzatoare a trunchiului in timpul serviciului, vibratiile automobilului sau varsta inaintata.

Niciun comentariu: