Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 17 decembrie 2008

Asa poti uita de foame

Asa poti uita de foame
Click! | 17 Decembrie 2008

Sarim peste masa de dimineata, la pranz gustam ceva pe fuga iar seara ne 'imbuibam' fara masura. Cum putem stapani senzatia de foame, chiar daca n-am mancat nimic toata ziua? Iata cateva trucuri foarte simple.

Laptele praf contine o substanta numita albumina, care taie pofta de mancare. Luati o lingurita de lapte praf si lasati-o sa se topeasca in gura.

Evitati combinatia dulce-sarat, pentru ca asta creste pofta de mancare.

Inainte sa mancati supele sau sosurile pregatite in casa, aveti grija sa inlaturati stratul de grasime de deasupra.

Mestecati bine mancarea. Ajutati formarea bolului alimentar si veti avea o buna digestie. Nu va veti simti balonati, iar starea de satietate dureaza mai mult timp.

Renuntati la lichioruri dulci si la bauturi aperitive pentru ca acestea maresc cantitatea de sucuri gastrice si senzatia de foame. Consumati doar vin alb sau rosu.

Luati-va macar 30 de minute de pauza pentru masa principala. Mancati incet, pentru ca senzatia de saturatie se instaleaza abia dupa 15-20 de minute. Cei care mananca repede, inghit cantitati mai mari de alimente.

3 idei salvatoare

Salata e ideala

Pentru masa de seara, o salata de legume sau de fructe este ideala. Daca va obisnuiti asa la fiecare cina, veti vedea ca nu mai exista senzatia de foame si nici nu mai sunteti tentati sa 'rontaiti' tot felul de snack-uri.

Mancati supa la pranz

La masa de pranz suntem tentati sa consumam mai multe feluri, si asta in special pentru ca nu suntem obisnuiti sa mancam dimineata. Specialistii va sfatuiesc sa incepeti cu o cana de supa sau de ciorba de legume. Astfel, veti manca mai putin din felul principal.

Apa cu lamaie dimineata

Beti dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa in care ati adaugat o lingurita de otet de mere sau o felie de lamaie. Are efect diuretic, ajuta organismul sa elimine toxinele si intensifica arderile. De asemenea, in timpul mesei, puteti bea apa cu gheata. Aceasta are rolul de a dilua.

Niciun comentariu: