Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 4 decembrie 2008

Benzina coboara sub pragul de 3 lei/litrul

Benzina coboara sub pragul de 3 lei/litrul
Cotidianul | 03 Decembrie 2008

Petrom ieftineste miercuri carburantii pana la niveluri-record in ultimii trei ani.

Compania Petrom, care detine cea mai mare retea de benzinarii din Romania, va reduce miercuri pretul carburantilor cu noua bani pe litru, potrivit unui anunt al companiei. In aceste conditii, pretul sortimentului de benzina Premium fara plumb 95, cel mai ieftin din oferta Petrom, va cobori sub nivelul de trei lei pe litru, pentru prima data in ultimii trei ani si jumatate.

Astfel, benzina Premium fara plumb 95 va costa 2,95 lei pe litru. Preturile la benzine merg pana la 3,68 lei, in cazul tipului OMV Carrera 100. Cea mai ieftina motorina va costa 3,38 lei pe litru, iar cea mai scumpa 3,79 lei.

Conform strategiei de preturi a Petrom, in cele circa 450 de statii ale companei tarifele pot varia cu pana la 5% in plus sau in minus.

Scaderea preturilor la carburanti este determinata de scaderea cotatiilor petroliere. in actualul context marcat de recesiune in tarile mari consumatoare, titeiul a ajuns sa se comercializeze la niveluri mai mici de 50 de dolari barilul, nivel de trei ori mai mic fata de cel inregistrat in luna iulie.

Niciun comentariu: