Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 17 decembrie 2008

La Berlin a fost deschisa prima scoala romaneasca din Germania

La Berlin a fost deschisa prima scoala romaneasca din Germania
Realitatea | 17 Decembrie 2008

Prima scoala romaneasca din Germania a fost deschisa la Berlin si va organiza cursuri de limba si civilizatie romana pentru straini, cursuri de limba si civilizatie romana pentru vorbitori de limba materna (copii bilingvi), precum si cursuri de limba germana pentru straini, informeaza MAE.

Scoala Berlin - Brandenburg BILINGUA ('Bilingua - Rumanische Schule Berlin-Brandenburg e.V.') functioneaza sub patronajul Ambasadei Romaniei si isi propune sa fie o punte de legatura intre cultura romana si cultura germana. Potrivit MAE, deschiderea unei scoli romanesti in Germania raspunde unei necesitati crescande a comunitatii romanesti din Berlin - Brandenburg.

Scoala va organiza cursuri de limba si civilizatie romana pentru straini, cursuri de limba si civilizatie romana pentru vorbitori de limba materna (copii bilingvi), precum si cursuri de limba germana pentru straini. Programul va cuprinde trei cursuri pe saptamana, care se vor desfasura intr-o sala special amenajata din cadrul Ambasadei Romaniei din Berlin.

Festivitatea de deschidere s-a desfasurat la sediul Ambasadei Romaniei, iar la eveniment a fost prezent si ambasadorul Romaniei la Berlin, Bogdan Mazuru. Cu ocazia festivitatii a fost prezentata o sceneta de teatru de catre studenti ai cursului 'Romana pentru incepatori', al catedrei de romanistica al Universitatii Humboldt din Berlin.

Tot in cadrul evenimentului de lansare a fost organizata o strangere de fonduri pentru cumpararea de carti si materiale didactice pentru noua scoala.

Niciun comentariu: