Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 17 decembrie 2008

'Scutirea de taxa auto' - noua escrocherie prin SMS

\'Scutirea de taxa auto\' - noua escrocherie prin SMS
Gandul | 17 Decembrie 2008

Cartela incarcata de fraieri - vanduta la o treime de pret, pe internet

SMS-urile care te scapa de taxa de prima inmatriculare la masinile castigate ca 'premii' sunt ultima gaselnita a 'teparilor'. In ultima perioada, politistii timisoreni au primit mai multe plangeri de la cei pacaliti de escrocii care actioneaza dupa metode standard. De obicei sunt trimise la intamplare sute de mesaje in care destinatarii sunt anuntati ca au castigat premii in masini si pot sa scape de taxa de prima inmatriculare. 'Daca platiti o taxa de 974 lei, in cateva ore sunteti scutit de taxa de 1.800 de euro' sau 'Ati castigat o Dacia si daca platiti imediat 295 de euro scapati de taxele aferente' sunt doua din 'vrajelile' imprastiate credulilor pe telefoanele mobile.

Mesajele au ajuns inclusiv la Senat si Guvern

O alta varianta de a scoate banii din buzunarele fraieritilor este de a trimite SMS-uri in care 'tintele' sunt informate ca au castigat un telefon mobil si, pentru a confirma ca sunt de acord sa primeasca premiu,l sunt rugate sa trimita un anumit cod pe un alt numar de telefon. In realitate, prin acel cod, pacalitul incarca respectiva cartela cu credit de pe contul sau. Sumele pot ajunge de la sapte euro pana la 400 de euro. Aceasta metoda este posibila doar cand pacalitul are abonament si nu cartela reincarcabila.

Ulterior, cartele incarcate cu credit sunt vandute pe internet la o treime din valoare. Investigatiile politistilor sunt ingreunate si de faptul ca dupa o anumita perioada escrocii schimba cartelele de pe care trimit mesaje. Intr-o singura zi, de pe un singur numar de telefon au fost trimise peste 500 de SMS-uri.

'Teparii' mai curajosi suna direct si incearca sa-i determine pe 'fraieri' sa cotizeze. 'Au cazut in plasa escrocilor pana si sotii de politisti sau profesori universitari. Mesajele sunt trimise la intamplare si au ajuns pana si pe telefoane ale Senatului Romaniei, Guvernului, consilii judetene sau locale. Sunt din pacate oameni care se bucura ca vor castiga si nu mai pun nici un semn de intrebare atunci cand au primit premii chiar daca n-au participat la nici un concurs', a declarat comisarul Cristian Lipoczi, seful Biroului de Investigatii Criminale de la Politia Municipiului Timisoara.

Niciun comentariu: