Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 8 decembrie 2008

Uite asa poti tine gripa departe!

Uite asa poti tine gripa departe!
Click! | 08 Decembrie 2008

A venit sezonul rece si te temi ca te paste o raceala? Specialistii ne sfatuiesc sa prevenim astfel de afectiuni si ne ofera 12 metode naturale de a sta departe de tuse, guturai sau febra. Specialistii site-ului webMD.com spun ca solutiile constau in adoptarea unui stil de viata sanatos.

1. Spala-te pe maini!

De obicei, virusii sunt raspanditi prin contactul direct cu persoana deja afectata. Daca ai gripa, stranuti in palma si apoi pui mana pe telefon, pe un pahar. Urmatorul care va atinge suprafata infectata poate contacta virusul. Asadar, este recomandat sa te speli pe maini des.

2. Foloseste o batista cand stranuti!

Cand stranuti sau tusesti, nu-ti acoperi gura sau nasul doar cu ajutorul mainii. Germenii raman pe maini si ii vei transmite foarte usor mai departe. Foloseste ca metoda de bariera pentru raspandirea virusului o batista, pe care o arunci imediat.

3. Nu-ti atinge fata!

Virusii patrund in organismul tau prin ochi, nas sau gura. Daca atingi fata copilului imediat ce te-ai protejat cu mana de un stranut/tuse este cea mai buna modalitate de a contacta si el raceala.

4. Consuma lichide!

Lichidele purifica organismul, ajutand la eliminarea substantelor toxice si la hidratare. Un adult are nevoie zilnic de 8 pahare cu apa, pentru a-si mentine corpul hidratat.

5. Sauna te poate ajuta!

Intr-un studiu efectuat in Germania s-a demonstrat ca persoanele care s-au dus la sauna de cel putin 2 ori pe saptamana au fost ferite de a contacta gripa. Explicatia ar fi ca la sauna inhalezi aerul mai cald de 80 de grade Celsius, o temperatura prea ridicata care face imposibila supravietuirea virusilor.

6. Aerul curat are un rol foarte important!

Deschide geamul si aeriseste incaperea in care stai. Chiar daca este foarte frig afara, o doza de aer curat va intari organismul si-l va proteja de virusi.

7. Consuma alimente care contin fitochimicale!

Substantele naturale din plante vitaminizeaza organismul si il feresc de boli. Asa ca mananca legume si fructe de toate culorile.

8. Iaurtul te protejeaza de raceli!

O ceasca de iaurt degresat consumat zilnic poate reduce cu pana la 25% riscul de a contacta o raceala.

9. Renunta la fumat!

Cercetarile arata ca fumatorii inraiti racesc cel mai des si prezinta o forma severa a bolii.

10. Limiteaza consumul de alcool!

Consumul excesiv de alcool distruge ficatul, principalul filtru natural al organismului, ceea ce inseamna ca germenii vor ramane mai mult timp in corp.

11. Fa mai multa miscare!

Exercitiile fizice pun sangele in miscare, accelereaza respiratia si fac ca transferul de oxigen sa se realizeze mai repede. in felul acesta, organismul se intareste si imunitatea este mai puternica.

12. Relaxeaza-te!

Ofera-ti cateva momente de relaxare pe zi, departe de stresul de la serviciu. Oamenii odihniti si relaxati nu contacteaza virusi gripali sau alte afectiuni.

Cele mai simple remedii

Echinaceea

Echinaceea e un remediu natural, simplu, care actioneaza ca o piedica in calea racelii si a gripei. Radacina si florile sunt recunoscute pentru proprietatile vindecatoare ale infectiilor.

Supa de pui

Supa de pui - asa cum e facuta de bunica - contine mai multe ingrediente, care influenteaza sistemul imun al organismului. Are proprietati antiinflamatorii, care ar putea explica de ce ajuta la gatul inflamat si amelioreaza starea proasta data de raceli si gripa.

Zinc

Studiile au aratat ca zincul are proprietati antivirale. O tableta de acetat de zinc luata in mai putin de 24 de ore de la aparitia simptomelor unei raceli banale, reduce durata si severitatea acestora.

Gargara cu apa sarata

Amelioreaza durerile de gat si are efect analgezic.

Niciun comentariu: