Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 8 decembrie 2008

Volkswagen Golf BiFuel - O solutie ingenioasa!

Volkswagen Golf BiFuel - O solutie ingenioasa!
Masini.ro | 08 Decembrie 2008

Firma germana Volkswagen a prezentat in cadrul Show-ului Auto de la Bologna o solutie ingenioasa la problema carburantilor...

In cadrul evenimentului auto de la Bologna, printre participanti s-a numarat si firma Volkswagen, care a prezentat modelele Golf Plus, Scirocco Studie R si Golf BiFuel.

Modelul Golf BiFuel a iesit in evidenta prin faptul ca este primul Golf cu doua sisteme de propulsie non-electrice, unul pe benzina si unul pe gaz.

Cu toate ca folosirea gazului nu este o idee noua in industria auto, modelul Golf BiFuel prezinta un numar de avantaje serioase fata de modelele modificate post-productie.

In primul rand, masina a fost construita si testata luand in considerare buteliile si sistemul de propulsie pe gaz, fiind astfel mult mai sigura decat cele modificate.

Mai apoi, motorul a fost special conceput sa functioneze pe gaz, rezultand de aici o durabilitate mult mai mare decat cele proiectate sa foloseasca benzina.

Principalul avantaj al folosirii propulsiei pe gaz in fata celei pe benzina este reducerea cu peste 10% a cifrei de emisii de CO2.

Asadar, in regim de gaz modelul consuma 9.2 litri de gaz per 100 de kilometri si are o cifra de emisii de circa 149 de g CO2 per kilometru parcurs. Daca se face trecerea la benzina, vehiculul are un consum de 7.1 litri per 100 de kilometri si o cifra de emisii de 169 g C02 per kilometru.

Nu in ultimul rand, butelia de gaz de 41 de litri si rezervorul pentru benzina de 55 de litri confera masinii o autonomie de circa 1100 de kilometri.

Niciun comentariu: