Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 28 aprilie 2009

9 trucuri pentru dimineata perfecta

9 trucuri pentru dimineata perfecta Click! | Astazi

Ti-e greu sa te dai jos din pat dimineata si ai face orice numai sa mai faci rost de cateva minute pentru leneveala? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, iti ofera cateva sfaturi care te vor ajuta sa te trezesti devreme si sa ai energie intreaga zi.

Conform principiilor ayurvedice, felul in care iti incepi dimineata fie iti consolideaza rezistenta impotriva bolilor, fie o submineaza . Daca vei adopta macar unul dintre principiile de mai jos, iti vei imbuna ta ti radical toata ziua.

Bea apa cu lamaie!

Principiile ayurvedice sustin ca primul ga nd pe care il avem in minte ne guverneaza intreaga zi. Bea un pahar de apa calduta aromata cu o felie de lamaie. Apa calda are ca efect stimularea tractului gastrointestinal, iar lamaia este bogata in minerale si vitamine si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Intrece soarele!

Da-te jos din pat cu cel putin 20 de minute inainte de rasarit. De indata ce atingi podeaua cu picioarele, savureaza nemiscarea printr-un scurt exercitiu de respiratie sau o scurta meditatie

Spala-te pe fata cu apa rece!

Ingrijirea fetei la trezire pregateste pielea pentru toate provocarile zilei (caldura , stres, poluare). Se recomanda stropirea fetei de sapte ori cu apa rece, daca se poate netratata cu clor.

Curata -ti gura!

Foloseste un dispozitiv special sau o periuta de dinti care poate curata si limba. Apoi strange din dinti de cateva ori, pentru a stimula meridianele energetice care trec prin gura. Spala-te pe dinti cu o periuta fina. O periuta dura poate provoca retragerea gingiilor si distrugerea smaltului. Dupa periaj, clateste gura timp de 2-3 minute cu ulei cald de susan sau masline.

Maseaza-ti urechile!

Masajul urechii e o binefacere pentru intregul corp. Incepe cu varful urechii si foloseste degetul mare si indexul pentru a masa marginea, coborand incet spre lobul urechii. Vei simti imediat ca esti plin de energie.

Castravete pe ochi!

Daca ochii sunt uscati sau iritati, acopera-i cu felii de castravete sau vata imbibata cu aloe vera. Incearca un exercitiu simplu. Roteste ochii in sus si in jos, in lateral si pe diagonala. Roteste-i in sensul acelor de ceasornic si apoi in sens invers. La sfarsit, strange cu putere din pleoape si apoi relaxeaza-te.

Maseaza-ti fruntea!

Pune o picatura de ulei pe inelarul mainii drepte si maseaza usor mijlocul fruntii, intre sprancene, cu rotatii mici in sensul acelor de ceasornic. Amplifica si incetineste inspiratia si expiratia timp de 11 respiratii complete.

Fa un dus racoritor!

Baia rehidrateaza pielea si indeparteaza oboseala. Chiar daca esti pe graba, nu trebuie sa pleci de acasa fara sa faci un dus. Te vei simti revigorat si
plin de energie.

Masa inainte de ora 10!

Nu este intelept sa sari peste micul dejun, dar nici sa-l transformi in 'marele dejun'. O masa usoara nu va suprasolicita focul digestiv, care isi atinge nivelul maxim abia la pranz. Incepe ziua cu fructe, suc de legume, iaurt sau cereale integrale.

Niciun comentariu: