Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 28 aprilie 2009

Dreseaza-ti cainele sa iasa afara

Dreseaza-ti cainele sa iasa afara Ele | 21.04.2009

Un caine nu se naste stiind ca mocheta ta nu este un loc acceptabil pentru a se usura. Va trebui sa il pui la punct si sa il dresezi sa se tina pana cand este timpul pentru o plimbare afara sau pentru o sesiune de joaca in curtea din spate. Iata o metoda relativ usoara pentru a-l dresa, ca sa nu fie nevoie de pedeapsa.

1. Urmareste comportamentul cainelui tau in timp ce isi face nevoiele afara, pentru a invata sa detectezi semnalele de avertizare si sa le interceptezi atunci cand e in casa.

2. Stai afara cat mai mult atunci cand e vreme frumoasa pentru ca patrupedul tau sa dezvolte o preferinta pentru eliminarea afara. Invata-l cu suprafete precum pamant sau nisip.

3. Mergi cu el la plimbare dupa ce mananca, se joaca sau doarme. Ideal ar fi la fiecare 15 minute, dar cine are timp pentru asta?

4. Cand e timpul, mergi pana la o zona anume in care vrei sa il inveti sa faca si nu pleca pana ce nu termina.

5. Aseaza-ti catelusul intr-un cosulet confortabil noaptea, la somn. Cainii sunt animale de barlog si nu le place sa ude zona in care dorm.

6. Du-ti cainele afara cand devine nelinistit in mijlocul noptii, si asteapta pana ce s-a usurat.

7. Pune-i la dispozitie o cutie cu nisip in timpul noptii, daca nu cumva preferi sa te trezesti la fiecare doua ore sa-l scoti afara. Daca vrei sa il scoti afara, pune-ti alarma sa sune daca dormi prea adanc pentru a observa cand catelusul tau a inceput sa se agite, si du-l la plimbare atunci cand o face.

8. Du catelusul afara imediat cum te trezesti dimineata, ca sa nu ude podeaua pe drum.

9. Fii perseverenta cu dresajul. Consulta un dresor daca ai probleme.

10. Recompenseaza-ti cainele cu biscuiti pentru caini si lauda-l de fiecare data cand isi face nevoile acolo unde trebuie.

Niciun comentariu: