Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 30 aprilie 2009

Turistii vor plati taxa de bariera in statiunea Mamaia din luna iunie

Turistii vor plati taxa de bariera in statiunea Mamaia din luna iunie TMC | Astazi

Taxa de bariera va fi reintrodusa in statiunea Mamaia incepand din luna iunie, iar valoarea acesteia va fi aceeasi ca si anul trecut, de trei lei o intrare, transmite NewsIn.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a precizat, miercuri, ca intrarea in statiune se va taxa dupa primul weekend al lunii iunie (n.r. 8 iunie).

Consilierii locali au decis ca valoarea taxei va fi acceasi ca anul trecut. Astfel, intrarea in statiune se va plati cu trei lei, abonamentul de 24 de ore va costa 4 lei, cel pentru sapte zile se va plati cu 25 de lei, iar abonamentul pentru intregul sezon estival va costa 250 de lei.

Taxa va fi platita de posesorii de autovehicule care nu sunt inmatriculate in Constanta. Constantenii sau agentii economici din Mamaia care au masini in leasing vor putea obtine abonamente gratuit.

Taxa de bariera a fost instituita de administratia Mazare in 2003. Ea a fost atacata in contencios administrativ de Prefectura Constanta, dar a fost reintrodusa, dupa un proces care a durat doi ani.

Primarul Radu Mazare spune ca cea mai mare parte a incasarilor din aceasta taxa sunt folosite pentru organizarea de evenimente in statiunea Mamaia, evenimente care au ca rol atragerea de turisti.

Niciun comentariu: