Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 9 iunie 2009

5 motive sa mergi cu bicicleta

5 motive sa mergi cu bicicletaClick! | 05.06.2009

Mersul pe bicicleta, cel mai usor mijloc de transport, reprezinta si cea mai simpla masura de prevenire a unui numar mare de afectiuni.

Specialistii afirma ca persoanele care merg periodic pe bicicleta imbatranesc mai greu decat cele care nu au acest obicei. in plus, efectele imbatranirii sunt cu 50 la suta mai mici la cele care pedaleaza de trei ori pe saptamana. Iata care sunt beneficiile mersului pe bicicleta.

1. Antreneaza inima

Activitatea fizica desfasurata pe bicicleta conduce la o mai buna oxigenare a tuturor organelor si muschilor. Astfel, inima pompeaza mai mult sange si oxigen catre tesuturi. De aceea, mersul pe bicicleta intra in categoria metodelor de recuperare medicala pentru persoanele cu afectiuni cardiace.

2. Scade riscul de aparitie a astmului

Efortul fizic imbunatateste si capacitatea respiratorie. Specialistii afirma ca mersul pe bicicleta este un mijloc de prevenire a afectiunilor respiratorii, cum sunt astmul sau bronsita.

3. Previne varicele

Pedalajul imbunatateste circulatia sanguina. De aceea, persoanele care merg regulat cu bicicleta au un risc scazut de aparitie a edemelor (umflaturi) si varicelor.

4. Reduce riscurile de osteoporoza

Mersul pe bicicleta este indicat si ca metoda de antrenament al tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor. in acest sens pot fi prevenite boli gen osteoporoza, tendinita sau inceput de coxartroza (o forma de reumatism localizat la nivelul soldurilor).

5. Imbunatateste capacitatile intelectuale

Datorita unei mai bune oxigenari a creierului pe care o 'produce' pedalajul, capacitatile intelectuale sunt imbunatatite, iar starea psihica se amelioreaza. Responsabile sunt endorfinele, substante pe care le elibereaza creierul in timpul activitatii fizice, cunoscute ca 'hormonii fericirii'.

Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu: