Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 9 iunie 2009

5 trucuri pentru a va proteja de afectiunile gastrice

5 trucuri pentru a va proteja de afectiunile gastrice Click! | Astazi

Alimentatia are un rol important in aparitia arsurilor la stomac. Specialistii americani citati de site-ul www.ehow.com ne sfatuiesc sa nu mancam grasimi, alimente prajite si sa adoptam un regim alimentar dietetic.

Merele ajuta la reducerea simptomelor, dar si la detoxifierea organismului. Mancati alimente usor digerabile si beti multa apa. Acestea sunt metode incercate si care au dat rezultate in vindecarea naturala a organismului, in timpul detoxifierii. Iata cateva trucuri simple.

1. Mancati in fiecare zi cel putin un mar rosu, de preferat din soiul Red Delicious (Rosu Delicios). Acest lucru reduce durerea si poate trata efectele arsurilor la stomac.

2. Daca sunteti fumatori, acum e momentul sa renuntati la tigari. Fumatul are efecte negative asupra esofagului, mai ales daca acesta este deja deteriorat.

3. Timp de trei zile mancati alimente usor digerabile pentru a proteja esofagul. Iaurt, supa de legume si alimente antiacide precum cerealele, biscuitii, bananele, legumele fierte si carnea slaba fiarta. Renuntati la prajeli si la mancarurile cu grasimi.

4. Sfincterul esofagian va sta inchis si nu va permite alimentelor sa se intoarca prin reflux gastric daca dupa fiecare masa veti bea apa. Apa ajuta, de asemenea, la reducerea aciditatii gastrice care poate provoca deteriorarea membranei esofagului.

5. Fara cafea

Renuntati la cafea, deoarece cafeina irita membrana esofagului facand ca problemele care exista sa se acutizeze. De asemenea, specialistii va recomanda sa limitati consumul de bauturi cu cofeina, ceai negru si sucuri acidulate pentru a permite vindecarea esofagului.

Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu: