Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 16 iunie 2009

Ajuta florile sa tina cat mai mult timp

Ajuta florile sa tina cat mai mult timp Avantaje | 12.06.2009

Ce fel de hrana le place?
Cea mai indicata e hrana de la pliculete, pe care o poti cumpara din florarii. Aceasta contine zahar, care inlesneste deschiderea bobocilor, si conservanti, pentru a mentine prospetimea florilor (in lipsa acestora, si o simpla aspirina le poate revogora).

Secretele apei
Stiai ca e mai bine sa umpli glastra cu apa calduta, nu rece? Asta ca sa nu se formeze bule de aer in coditele florilor.

Cat mai departe de fructe!
Nu pune glastra cu flori langa fructiera - etilena degajata de acestea din urma le vor ofili prematur. Acelasi efect nociv il vor avea curentii de aer din incaperi, lumina soarelui si sursele de caldura artificiala (calorifere, radiatoare etc.).

Arta de a pleca frumos
Dupa ce ai pus florile in glastra asa cum scrie la carte, nu uita de ele! Schimba-le apa zilnic sau completeaza ori de cate ori e nevoie; de asemenea, rupe inflorescentele ofilite si frunzele uscate - le ajuta mult acest lucru.

Cumpara ce e mai proaspat
Alege flori cu petalele plina de seva si boboci care au un pic de culoare - sunt indicii ca plantele au absorbit destule substante nutritive, deci sunt sanatoase.

Pregateste-le o vaza curata
Glastra in care le vei pune trebuie sa fi fost bine spalata dinauntru; daca nu, bacteriile - primul inamic al florilor - isi fac aparitia imediat.

Rupe o frunza...
... Doua, trei sau pe toate care se afla sub nivelul apei. Numai asa previi formarea bacteriilor, a puricilor de tot felul etc. si poti sa asiguri florilor toata energia de care au nevoie.

Nu rupe tijele, ci taie-le
Nu scurta coditele rupandu-le, ci taie-le oblic (circa 3 cm e suficient). Daca o tija e lovita sau despicata, taie portiunea respectiva - in apa, aceasta ar fi mediul ideal de dezvoltare a puricilor, bacteriilor etc., floarea neputand sa absoarba apa cum trebuie.

Minunile din glastra
Ai cumparat flori proaspete de mai multe feluri? Daca vrei sa le afli 'capriciile', slabiciunile si ce trebuie sa faci ca sa le mearga bine cat mai multe zile, citeste minighidul de mai jos.

Gerberele isi recapata zveltetea si vigoarea daca le tai coditele oblic, iar dupa aceea le cufunzi in apa fierbinte (sugestie aplicabila si in cazul trandafirilor).
Narcisele pot dauna altor flori daca le pui impreuna, de la bun inceput, in aceeasi glastra. Ca sa previi acest lucru, tine-le mai intai singure, timp de o zi, intr-o vaza cu apa proaspata.
Lalelele depinde de lumina soarelui chiar si in glastra. Indreapta-le coditele infasurandu-le strans cu scotch. Pune-le apoi in apa rece, departe de lumina. Freziile sunt niste flori 'insetate' de felul lor; asigura-le permanent apa suficienta.
Trandafirii isi recapata vigoarea daca ii lasi cateva minute intr-un vas cu apa calduta.

Aceasa stire a fost preluata de pe Avantaje.

Niciun comentariu: