Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 16 iunie 2009

Kaspersky lanseaza Internet Security 2010

Kaspersky lanseaza Internet Security 2010 ComputerWorld | Astazi

Kaspersky Lab a anuntat in avans lansarea pachetului software Kaspersky Internet Security 2010, care, potrivit declaratiilor producatorului, va contine noi functionalitati si optiuni pentru protectia userilor.

Noua versiune, care va fi disponibila incepand cu luna iulie a acestui an, acopera in modul standard amenintarile de baza in ceea ce priveste malware-ul ascuns in diferite fisiere transmise prin web, e-mail sau IM. De asemenea, suita incorporeaza avantajele tehnologiei Host Intrusion Prevention System (HIPS), inclusa in modulul Application Control, care asigneaza un nivel de rating de securitate fiecarei amenintari nou detectate.

In conditiile in care, 'zeci de mii de noi programe malware apar zilnic in lumea intreaga, criminalitatea cibernetica creste exponential, devenind o industrie cu profituri globale de milioane de dolari, iar retele zombie distribuite lanseaza fara incetare pe Internet virusi, viermi si troieni', spune Eugene Kaspersky, director executiv al Kaspersky Lab, 'este clar ca utilizarea exclusiv a metodelor conventionale de protectie nu mai poate asigura o protectie completa'.

Solutia in acest caz ar fi implementarea unor algoritmi noi de protectie, comprehensivi, care sa se diferentieze prin eficienta de metodele euristice clasice, bazate pe liste de semnaturi ale amenintarilor, afirma E. Kaspersky, care sustine ca suita Internet Security 2010 beneficiaza deja de o asemenea abordare moderna. Conform noilor metode implementate de specialistii de la Kaspersky Lab, orice aplicatie noua, necunoscuta, este supusa unor analize multiple pentru a i se stabili potentialul de amenintare.

Kaspersky Internet Security 2010 integreaza caracteristicile specifice virtualizarii cu functia Safe Run, care permite utilizatorilor sa ruleze un software nou intr-o locatie izolata, care sa asigure protectie sistemului de operare impotriva oricaror intentii malitioase neautorizate. Safe Run permite de asemenea userilor sa navigheze pe Internet prin intermediul mai multor browsere web, precum si rularea simultana a unui numar relativ nelimitat de aplicatii.

Alte optiuni noi introduse de Kaspersky Internet Security 2010 sunt: (1)posibilitatea crearii unui disk de siguranta, care sa permita ulterior efectuarea de restartari 'curate' ('clean restart') pentru situatiile in care PC-ul a fost infectat, si (2)implementarea unui utilitar de scanare avansata, care permite analizarea in detaliu a tuturor proceselor desfasurate pe un PC.

Interfata cu utilizatorul a suferit mai multe modificari semnificative, care, cel putin la prima vedere, par sa o faca mult mai prietenoasa si mai intuitiva. Spre exemplu, introducerea unei borduri de culoare verde in jurul ferestrelor aplicatiilor pentru a informa utilizatorul ca este protejat.

Aceasa stire a fost preluata de pe ComputerWorld.

Niciun comentariu: