Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 23 iunie 2009

Cele mai sanatoase CURE DE SLABIRE

Cele mai sanatoase CURE DE SLABIRE Click! | Astazi

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva diete echilibrate, alcatuite preponderent din fructe, legume si cereale, pentru a slabi sanatos.

Cura cu sucuri si cruditati. O perioada care poate varia intre 7 zile si cateva luni se consuma numai alimente preparate fara foc: fructe, cereale si zarzavaturi crude sau sub forma de suc.

Se pot introduce si cantitati reduse de lactate. Variante speciale pentru detoxifiere: cura de mere (timp de trei zile se consuma doar mere si suc de mere) sau cura cu struguri (timp de doua saptamani se consuma doar struguri si suc proaspat de struguri).

Cura de CARTOFI. Scopul ei e slabirea in timp relativ scurt, la un aport de 1.200 kcal pe zi. Se mai pot consuma alte legume, fructe si lactate degresate. Este usor de tinut. Cartofii produc satietate la un aport caloric redus. Se consuma numai fierti sau copti. Este recomandata oricui, cartoful fiind un aliment foarte sanatos.

Dieta lacto-vegetariana. Se consuma fructe, legume, cereale, lapte si oua, cu alte cuvinte, multe glucide integrale si fibre alimentare. Mecanismul de actiune este detoxifierea gradata, prilej cu care este indepartat si surplusul de greutate. imbunatateste digestia si imunitatea, ajuta la vindecarea anumitor boli si ajuta la reducerea stresului.

Dieta intercalata cu cruditati. Se consuma doar fructe, legume si cereale crude o zi sau doua pe saptamana. in restul saptamanii se adopta o alimentatie ovo-lacto-vegetariana, caracterizata de moderatie.

Postul total. O zi de post pe saptamana este recomandata in orice dieta. Este bine sa beti suficienta apa, pentru o eliminare rapida si eficienta a toxinelor (1-2 litri). Este cea mai radicala dintre diete, mai greu de urmat la inceput, pentru ca apar semnele dezintoxicarii (ameteli, dureri de cap, nervozitate), dar ofera o pauza binevenita pentru sistemul digestiv.

Regimul disociat. Iata principiile acestei diete: glucidele se consuma singure la o masa; proteinele se pot combina cu lipidele; fructele se mananca intre mese; se fac pauze lungi intre mese. Din pacate, daca acest regim nu se transforma intr-un mod de viata, efectele pe termen lung sunt indoielnice.

Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu: