Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 23 iunie 2009

Studiu: Persoanele dolofane traiesc mai mult decat cele slabe

Studiu: Persoanele dolofane traiesc mai mult decat cele slabe Adevarul | 22.06.2009

Un studiu japonez a demonstrat ca persoanele slabe traiesc cu sase-sapte ani mai putin decat cele cu forme plinute si chiar si mai putin decat obezii.

O echipa a Ministerului japonez al Sanatatii, condusa de profesorul Ichiro Tsuji de la Universitatea din Tohoku, a urmarit timp de 12 ani 50.000 de persoane cu varste cuprinse intre 40 si 79 de ani.

'Ne asteptam sa stabilim diferente in materie de speranta de viata, insa nu de asemenea proportii', a declarat profesorul, citat de AFP.

'Am descoperit ca persoanele slabe au de fapt un risc mai mare', a declarat un alt profesor care a participat la studiu, Shinichi Kuriyama, de la scoala de medicina a Universitatii din Tohoku.

Principalele motive pentru care slabii au o durata de viata mai scurta tine in special de vulnerabilitatea lor mai mari la boli, precum pneumonia, si de fragilitatea vaselor lor sanguine, a indicat Kuriyama.

Cercetatorul a insistat insa pe faptul ca nu sfatuieste oamenii sa manance mai mult decat doresc.

Cercetatorii au stabilit patru grupuri, in functie de indicele de masa corporala (IMC), impartind greutatea (exprimata in kilograme) la inaltimea la patrat. Un IMC normal este cuprins intre 18,5 si 25. O persoana cu un IMC de 25 - 30 este considerata supraponderala si obeza peste 30.

Aceasa stire a fost preluata de pe Adevarul.

Niciun comentariu: