Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 6 iulie 2009

Alunele de padure cresc performanta intelectuala

Alunele de padure cresc performanta intelectuala Gandul | Astazi

Delicioasele alune de padure ofera organismului energie, datorita continutului de grasimi, magneziu, potasiu si proteine. Specialistii in nutritie atentioneaza insa ca ele nu sunt recomandate persoanelor care tin cura de slabire, deoarece au un continut ridicat de calorii. Astfel, 100 de grame de alune are 690 kilocalorii. Expertii spun ca aproximativ 30 de grame de aceste fructe asigura 34 la suta din necesarul zilnic.

Mai mult, consumate zilnic alunele de padure imbunatatesc performanta intelectuala, stimuland sistemul nervos. De asemenea, datorita continutului bogat de substante minerale, intaresc si sistemul imunitar si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Alunele de padure sunt bogate in vitamina E, fapt care ajuta la stabilizarea membranelor celulare. Aporturile nutritionale de vitamina E recomandate sunt de la trei la zece miligrame pe zi pentru copii, in timp ce adolescentii si adultii trebuie sa consume in jur de 12 miligrame.

Datorita continutului de vitamina E si a acidului linoleic, alunele de padure sunt ideale pentru mentinerea fermitatii si tineretii pielii.

In acelasi timp, fructele sunt bogate si in alte vitamine, precum A si B. in plus, fructele contin si vitamina D, substanta care contribuie la mentinerea nivelurilor normale de calciu si fosfor in sange. Deficienta de vitamina D cauzeaza o serie de boli ale oaselor. De aceea, nutritionistii recomanda alunele de padure copiilor anemici, tinerilor in crestere sau persoanelor varstnice.

Aceasa stire a fost preluata de pe Gandul.

Niciun comentariu: