Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 6 iulie 2009

Leacuri pentru tratarea afectiunilor pielii

Leacuri pentru tratarea afectiunilor pielii Cronica Romana | Astazi

Chinurile la care ne supun diversele afectiuni ale pielii pot fi eliminate foarte usor si fara mari cheltuieli daca apelam la anumite masuri aflate la indemana noastra, acasa. Sunt persoane care indura ani de zile asemenea neplaceri fara sa incerce macar sa gaseasca o solutie. Ele pot fi tratate, astfel, definitiv, sau macar temporar, usurate, daca stiti ce sa faceti. Deseori vedem in jurul nostru persoane care se scarpina neincetat, care au sau nu semne vizibile pe piele. Sunt iritatii care provoaca mancarimile, dar pe care, cine stie, le poate trata ori calma cu ce are prin casa. Indiferent de cauza iritatiilor (chiar si atunci cand o boala de piele este confundata cu o simpla sensibilitate), unele din leacurile prezentate mai jos se vor dovedi foarte eficiente sau macar inofensive, in niciun caz daunatoare.

Combateti iritatiile pielii cu ajutorul bailor calmante
Cel mai indicat amestec pentru baie este realizat din doua lingurite de solutie Burow puse intr-o jumatate de litru de apa la temperatura camerei.
Un leac valabil doar pentru adulti se realizeaza dintr-o lingura de acid boric la jumatate de litru de apa.
In lipsa de altceva, se poate folosi sare de bucatarie (o lingurita rasa) dizolvata intr-o jumatate de litru de apa sau de lapte de vaca integral.
Partile afectate (maini, picioare, coate) ce pot fi usor scufundate intr-una din solutiile prezentate mai sus, se pot tine de patru ori pe zi cate 10-15 minute, iar in cazuri mai serioase, chiar mai des.
Daca eruptia dureaza mai mult de cateva zile, folositi un coloid cu faina de ovaz purificat (il gasiti in farmacii sub denumirea de Aveeno). Puneti doua cesti pline in apa in care faceti baie si stati in apa cate 20 de minute de cate ori e nevoie.

Lotiuni si creme care vindeca eruptii ale pielii
Iritatiile benigne ale epidermei, care nu provoaca basici si crapaturi, se vindeca cu lotiuni si creme.
O lotiune foarte calmanta pentru piele este cea cu oxid de zinc (se procura din farmacii). In acelasi timp, la sfarsitul zilei, pentru a inlatura crustele ce vor fi ramas pe piele dupa aplicarea lotiunii, se unge locul cu glicerina.
Daca zona iritata este uscata, solzoasa sau aspra la pipait, un rezultat mai bun veti obtine daca folositi pasta 'Lassar' care, de asemenea, se gaseste in farmacii.
Unguentele cu acid boric sau cu oxid de zinc ajuta la calmarea tuturor iritatiilor moderate ale pielii.

Leziuni provocate de sapunuri si detergenti
Sapunul si detergentii folositi la spalare pot provoca neplaceri la nivelul pielii: maini uscate, aspre si cu mici crapaturi, basicute pe partile laterale ale degetelor si pe dosul palmei etc.
Pentru vindecare, incetati sa mai spalati vasele, rufele si podelele, sau folositi manusi de cauciuc. Ungeti-va timp de trei saptamani (in prima saptamana de trei ori pe zi, in cea de-a doua de doua ori, iar in ultima o singura data pe zi) cu o lotiune protectoare cu silicon sau o crema (ex. Covicon). Pentru a va spala pe maini folositi sapunuri cu un continut redus de soda.
Daca va mananca pielea capului, e posibil ca samponul sa fie de vina. Tot el poate provoca si eruptii deasupra urechii, in spatele ei sau pe gat. Solutia ar fi ca timp de o luna, sa va spalati pe cap cu oua crude: se bat 2-3 oua crude si, dupa ce parul a fost inmuiat cu apa calda, se frictioneaza energic cu varful degetelor. Clatiti cu apa calduta din abundenta si apoi cu apa cu otet (o lingurita de otet alb la un litru de apa). Pieptanati si periati parul in timp ce se usuca.

Aceasa stire a fost preluata de pe Cronica Romana.

Niciun comentariu: