Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 13 noiembrie 2009

Antonescu: Geoana, ce ai cautat in Rusia? vrei sa dai Romania pe mana rusilor????

Antonescu: Geoana, ce ai cautat in Rusia? Realitatea | Astazi

Liderul PNL le cere explicatii lui Traian Basescu si Mircea Geoana pe tema vizitei neoficiale pe care ultimul a avut-o in luna aprilie in Rusia. Liderii PSD au negat initial existenta acestei vizite, pentru ca ulterior sa o recunoasca.

Crin Antonescu il ia pe Mircea Geoana la intrebari. Si vrea sa stie ce a cautat intr-o vizita neoficiala in Rusia in luna aprilie a acestui an, atunci cand, potrivit presei, s-ar fi intalnit cu un consilier al presedintelui Dimitri Medvedev. Prezidentiabilul PNL le-a cerut explicatii pe acest subiect atat lui Geoana, cat si presedintelui Traian Basescu, in calitatea acestuia din urma de presedinte al CSAT.

Primul vizat, Geoana. 'Care este adevarul in legatura cu sprijinul cerut Moscovei in campania electorala, de ce era nevoie de o intalnire neoficiala si de ce s-a pastrat misterul pe tema acestet intalniri', a intrebat Antonescu. 'Nu as fi avut nimic impotriva unei vizite oficiale a domnului Geoana, la lumina zilei, cu o agenda clara. Ceea ce doresc eu sa aflu de la Mircea Geoana care este scopul continutul si rezultatul acestei vizite', a spus presedintele PNL, care apoi si-a directionat curiozitatea spre seful statului. Acesta este invitat, in calitate de presedinte al CSAT sa ne aduca la cunostiinta daca era informat de aceasta vizita, daca Mircea Geoana avea in calitatea de vicepresedinte al CSAT, un mandat din partea acestei institutii', a punctat seful liberal.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a fost pe 27 aprilie 2009 intr-o vizita privata la Moscova, unde s-a intalnit in secret cu unul dintre consilierii presedintelui Medvedev, au declarat surse politice, citate de HotNews. Intalnirea ar fi fost aranjata de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din Romania, despre care presa a scris ca ar fi ex-ofiter GRU. Daca Golovin si Viorel Hrebenciuc spun ca nu stiu nimic despre vizita, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a confirmat-o.

Ancheta HotNews a plecat de la un mesaj trimis de un cititor pe emailul redactiei. Ulterior, informatiile au inceput sa se verifice. Vizita a fost confirmata de Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe, iar ulterior a admis-o si Cozmin Gusa.

Cristian Diaconescu: 'Domnul Geoana, in calitate de presedinte al Senatului a contactat Ministerul de Externe, precizandu-ne ca e vorba de o vizita informala, neoficiala, si am pus la dispozitie un dosar de vizita, adica o evaluare a statului a relatiilor bilaterale intre Romania si Federatia Rusa. Nu stiu cu cine s-a intalnit, tocmai pentru ca este o vizita neoficiala, institutiile statului nu se intereseaza in ceea ce priveste programul, agenda, nivelul de intalniri. Fiind domnul Geoana atat presedintele Senatului cat si membru CSAT in acel moment, era datoria MAE sa asigure aceasta baza de informatii. (...) Era normal sa-i asiguram un dosar normal de contacte, cu atat mai mult cu cat era si intr-o perioada apropiata de evenimentele de la inceputul lunii aprilie din Republica Moldova', a declarat acesta pentru HotNews.

Aceasa stire a fost preluata de pe Realitatea.

Niciun comentariu: