Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

Conectarea telefonului la TV, mai ieftina decat achizitia unui PC

Dupa ce a renuntat la Yahoo!, Microsoft isi indreapta acum atentia asupra altor proiecte. Unul ar putea fi achizitionarea Facebook, altul – utilizarea telefoanelor mobile ieftine in tandem cu televizorul, in loc de calculator.

Presa internationala a lansat stirea ca Microsoft ar putea achizitiona site-ul social Facebook, dupa ce surse din piata familiarizate cu situatia au declarat pentru Wall Street Journal ca oficialii Microsoft s-ar fi intalnit cu Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, pentru a discuta oposibila achizitie evaluata la 15 miliarde dolari. Aceasta dupa ce, in octombrie 2007, Microsoft a cumparat 1,6% din companie pentru 240 milioane de dolari, achizitia evaluand astfel portalul social la 15 miliarde dolari.

Portalul Facebook a fost fondat in 2004 de studentul Mark Zuckerberg, devenind unul dintre cele mai de succes site-uri sociale din lume, fiind considerat acum un “premiu ravnit de multi” datorita numarului de peste 70 milioane de utilizatori.
O alta stire interesanta despre intentiile viitoare ale gigantului american se refera insa la faptul ca acesta isi indreapta atentia catre telefoanele mobile ieftine, ca parte a strategiei sale de a raspandi tehnologia de informare in randul oamenilor din tarile in curs de dezvoltare. Initiativa se bazeaza partial pe un prototip deja dezvoltat pentru acest scop, numit Fone±.
Fone± este, de mai multi ani, o idee Microsoft. Acum, dupa testarea prototipurilor, Graig Mundie, chief research si strategy officer al Microsoft, a spus ca e clar ca aceste dispozitive pot reduce costurile folosirii unui calculator.

Ideea este aceea de a conecta un smartphone low-end sau mid-end, care se bazeaza pe sistemele de operare Windows Mobile, la un televizor prin intermediul unei statii de incarcare. In acest mod, datele de pe telefon vor fi afisate pe ecranul TV. “Aceasta modalitate este mult mai ieftina decat sa cumperi un calculator separat”, a adaugat el. In prezent, telefoanele mobile sunt mai des intalnite decat calculatoarele. Numarul utilizatorilor din intreaga lume este estimat la 3 miliarde. De asemenea, si retelele de telefonie mobila sunt raspandite, majoritatea populatiei fiind acoperita de acestea, potrivit GSM Association si CDMA Development Group.

Niciun comentariu: