Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

Mancati kiwi si capsune pentru energie!

Căpşune, kiwi, pepene roşu, mere şi avocado sunt fructe benefice atât pentru a vă energiza trupul, dar contribuie şi la o stare generală de bine. Sunt pline cu nutrienţi şi aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Site-ul www.healthmad.com ne învaţă că aceste cinci tipuri de fructe pot fi gustări delicioase şi la îndemână, pe tot parcursul zilei şi ne prezintă principalele lor proprietăţi.

Căpşunele conţin cantităţi importante de fibre, mai multe vitamine decât portocalele şi pot menţine glicemia în limite normale. Căpşunele au, de asemenea, un rol detoxifiant la nivelul sângelui, revitalizeaz? organismul, curăţă tartrul de pe dinţi şi întăresc gingiile.

Kiwi reduce posibilitatea de formare a cheagurilor de sânge şi previne astfel infarctul. Două sau trei kiwi echivalează cu doza zilnică de aspirină. Mai mult, pentru că este un produs natural, consumul acestui fruct nu e însoţit de efecte adverse.

Bogat în fibre, kiwi ajută organismul să se protejeze împotriva bolilor de inimă, a diabetului şi a cancerului de colon şi este bine cunoscută acţiunea pozitivă pe care o are în tratamentul astmului şi a tusei.

Prunele fructe de culori şi nuanţe diferite, sunt surse naturale de vitamina C, A, B2, beta-caroten, potasiu şi fibre. Sunt recomandate pentru prevenirea şi redu-cerea simptomelor în răceală, gripă, astm, boli de inimă, accidente vasculare, artrită reumatoidă şi cancer. Ajută, de asemenea, la absorbţia fierului în organism şi acţionează ca un laxativ natural.

Avocado conţine antioxidanţi şi substanţe anticancerigene. Acest fruct este o sursă naturală de acizi graşi mononesaturaţi, o grăsime bună pentru organism. E folosit ca remediu al problemelor sexuale, ajută în afecţiunile digestive şi în cele circulatorii.

Niciun comentariu: