Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 30 mai 2008

Fabrica Nokia din Cluj - primul milion de dispozitive mobile

Fabrica Nokia din Cluj - primul milion de dispozitive mobile Nokia a anuntat atingerea numarului de 1.000.000 de dispozitive mobile produse la noua sa fabrica din Cluj, Romania. Aceasta performanta notabila a fost atinsa la doar trei luni de la inceputul productiei.

"Acest numar reprezinta o mare reusita pentru noi in Cluj si ar trebui sa fie un motiv de mandrie pentru toti cei care ne-au sustinut la debutul operatiunilor noastre aici," a declarat John Guerry, directorul fabricii Nokia din Cluj. "Inceputul productiei noastre in Romania a fost unul fructuos, iar clientii Nokia din intreaga Europa sunt multumiti. Am reusit sa recrutam angajati energici si dedicati si am certitudinea ca datorita acestei echipe minunate, fabrica din Cluj va deveni un model de performanta in ceea ce priveste calitatea produselor", a adaugat John Guerry.

Fabrica Nokia din Cluj a inceput productia la data de 11 februarie 2008. La acest moment, fabrica are in jur de 700 de angajati. Compania estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

In prezent, fabrica din Cluj produce dispozitive mobile pentru pietele europene.

Decizia de a construi o noua facilitate de productie in Romania a fost facuta publica in luna martie a anului 2007 si este reflectarea puternicei cresteri de volume, inregistrata de Nokia la nivel global precum si a cererii crescute de dispozitive mobile pe pietele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Nokia a ales Clujul ca locatie pentru noua sa fabrica datorita disponibilitatii fortei de munca bine pregatite, datorita bunelor conexiuni logistice interne si externe , eficientei generale, a traditiei industriale indelungate din zona si datorita posibilitatii de a construi un parc industrial pentru a gazdui furnizorii si partenerii companiei.

Lucrarile de constructie la fabrica din Cluj au demarat in luna iulie a anului 2007, iar prima etapa a fost finalizata intr-o perioada record de doar sapte luni. Cea de-a doua etapa a constructiei se desfasoara conform planurilor si compania estimeaza ca va fi finalizata pana la sfarsitul acestei veri.

Niciun comentariu: