Orzul fără coajă conţine o cantitate însemnată de amidon, care ajută la o mai bună digestie, susţin cercetătorii australieni. Aceştia spun că soiul acesta de orz are o cantitate dublă de fibre, în comparaţie cu alte cereale, fapt care îmbunătăţeşte cu peste 50 de procente tranzitul intestinal.
Se pare ca o parte din amidonul rezultat prin mestecarea orzului nu se absoarbe prin procesul de digestie, aşa cum se întâmplă cu amidonul rezultat din alte cereale, iar odată ajuns în intestine acţionează ca fibrele, favorizând eliminarea toxinelor şi accelerând digestia. Cercetătorii spun că făina de orz este foarte sănătoasă şi ar putea fi folosită cu succes în industria alimentară, mai ales pentru fabricarea produselor dietetice.Sorteaza doar ce te intereseaza:
- Afaceri Comert (8)
- Alimentatie si sanatate (176)
- auto (48)
- bine de stiut (92)
- Divertisment (108)
- IT (75)
- politica (28)
- Sport (23)
- Turism (5)
sâmbătă, 17 mai 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu