Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

sâmbătă, 17 mai 2008

Orzul, ideal pentru produse dietetice

Orzul fără coajă conţine o cantitate însemnată de amidon, care ajută la o mai bună digestie, susţin cercetătorii australieni. Aceştia spun că soiul acesta de orz are o cantitate dublă de fibre, în comparaţie cu alte cereale, fapt care îmbunătăţeşte cu peste 50 de procente tranzitul intestinal.

Se pare ca o parte din amidonul rezultat prin mestecarea orzului nu se absoarbe prin procesul de digestie, aşa cum se întâmplă cu amidonul rezultat din alte cereale, iar odată ajuns în intestine acţionează ca fibrele, favorizând eliminarea toxinelor şi accelerând digestia. Cercetătorii spun că făina de orz este foarte sănătoasă şi ar putea fi folosită cu succes în industria alimentară, mai ales pentru fabricarea produselor dietetice.

Niciun comentariu: