Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 28 mai 2008

Skype ajunge pe mobilele cu Symbian

Skype a lansat de curand si versiunea pentru mobilele ce ruleaza sistemele de operare Symbian din seria 60, ceea ce face ca aplicatia VOIP sa fie compatibila cu peste 50 de telefoane mobile. In acelasi timp, compania a anuntat trei noi optiuni pentru convorbiri nelimitate catre anumite numere fixe. Utilizatorii aplicatiei VOIP Skype, ce permite realizarea de apeluri telefonice prin Internet, a anuntat ca a definitivat o versiune beta compatibila cu platforma Symbian 60 care ruleaza pe anumite telefoane mobile.

Astfel majoritatea telefoanelor Nokia din seria N sunt compatibile, precum si modelele din seria "6Xxx". De asemenea, si anumite telefoane Sony Ericsson si Samsung. Pentru descarcarea Skype Symbian, utilizatorul trebuie sa acceseze http://mobiledownload.skype.com/, unde introduce tara din care este, numarul de telefon in format international, limba pe care o prefera pentru interfata aplicatiei si modelul de telefon. Utilizatorul va primi un SMS pe mobil cu link-ul de unde se va downloada aplicatia pe mobil. Pentru acest lucru trebuie sa aveti neaparat activata optiunea "internet mobil" oferita de operatorul dvs. si sa aveti setarile pentru conectare la net prin mobil. O data descarcata, Skype Symbian se instaleaza in cateva minute, iar apoi se foloseste. Se pot utiliza functiile de mesagerie instant, apeluri telefonice si expedirea de mesaje scurte (SMS).
Compania a mai anuntat si trei noi optiuni pentru apeluri nelimitate. Unlimited Country presupune o taxa lunara de 2,95 euro (fara TVA), prin care utilizatorul poate suna intr-una din cele 20 de tari mentionate, printre care si Germania, Franta, Italia si Grecia. Pentru 3,95 euro (fara TVA) se poate achizitiona optiunea lunara Unlimited Europe care permite apeluri nelimitate in 20 de tari europene . Unlimited World adauga alte 14 tari celor 20 precizate in cazul optiunilor de mai sus. Pentru lista intreaga a tarilor consultati site-ul www.skype.com. Un reprezentant al programului de relatii cu clienti al Skype ne-a explicat ca optiunile pot fi utilizate indiferent de tara de locatie a utilizatorului. In cazul Skype Pro (optiune eliminata) apelurile gratuite puteau fi apelate numai daca utilizatorul se afla intr-una din tarile impuse de Skype.

Niciun comentariu: