Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 30 iunie 2008

Dieta ficatului

BENEFICIU. Varza crudă conţine enzime care contribuie la regenerarea celulei hepatice
BENEFICIU. Varza crudă conţine enzime care contribuie la regenerarea celulei hepatice
LEGUME ● Broccoli, varza albă, guliile, conopida stimulează funcţia hepatică
Volumul "Eşti ceea ce mănînci" are un capitol special referitor la "alimente care ajută ficatul". În opinia autoarei, dr Gillian McKeith, dieta ficatului este foarte importantă, deoarece ajută acest organ să îndeplinească o misiune deosebită: eliminarea toxinelor din organism.

Doctorul Gillian McKeith include în această dietă alimente neprocesate: "cereale, vegetale, legume". Acestea "echilibrează fluxul energetic emoţional şi fizic al ficatului. Unele dintre cereale şi legume conţin îndulcitori naturali uşori, dar aceste substanţe dulci sînt bune, deoarece îmbunătăţesc activitatea ficatului". Potrivit recomandărilor dr McKeith, dieta ficatului ar trebui să se axeze pe sparanghel, busuioc, foi de dafin, sfeclă, ţelină, castravete, chimen, ridichi negre, mărar, usturoi, fasole albă, soia boabe, mazăre, lămîie, rozmarin, ghimbir.
În volumul "Eşti ceea ce mănînci", dr Gillian McKeith face referiri speciale la "alimente cu sulf". Autoarea ne semnalează că "legumele care conţin sulf sînt foarte bogate în enzime ce fortifică ficatul". Pentru aceasta dr Gillian McKeith ne sfătuieşte să mîncăm cantităţi mari de broccoli, varză albă, gulii, conopidă. Legumele din familia cruciferelor – broccoli, varza albă, guliile, conopida – stimulează funcţia de detoxifiere care revine în special ficatului.

DULCIURI. "Tendinţa firească a unei persoane obosite sau stresate este aceea de a căuta o doză rapidă de dulciuri concentrate – prăjituri, biscuiţi, îngheţată, ciocolată. Cînd simţiţi că vă încearcă tentaţia de dulciuri concentrate, optaţi pentru o legumă dulce. Cartofii dulci sau supa de dovlecel pot controla multe dintre poftele incontrolabile şi pot ajuta ficatul", notează dr Gillian McKeith.

REŢINEŢI. "Renunţaţi la băuturile acidulate, pentru că afectează digestia. Cele mai multe sînt pline de fosfaţi, substanţe care sărăcesc organismul de mineralele necesare funcţionării ficatului. De aceea, beţi apă proaspătă şi sucuri naturale. Anumite fructe proaspete stimulează fluxul de energie din ficat, în special strugurii negri, murele, afinele, căpşunile, coacăzele negre şi zmeura. Pentru a beneficia de proprietăţile lor mîncaţi întotdeauna fructele separat de alte alimente, de preferat dimineaţa", ne recomandă dr Gillian McKeith.

Niciun comentariu: