Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 30 iunie 2008

S-AU LIBERALIZAT DOMENIILE PE INTERNET. ADRESELE .RO SAU .COM VOR PUTEA DEVENI .ORICE

S-au liberalizat domeniile pe internet. Adresele .Ro sau .Com vor putea deveni .OriceNe aflăm într-un moment istoric pentru internet, care trece prin una dintre cele mai importante schimbări de la apariţia sa, în urma decizii Icann care a permis "liberalizarea" adreselor web. Icann este numele organizaţiei care gestionează numele de domenii internet. Aceasta a votat joi, la Paris, în unanimitate în facvoarea acestei propuneri.

Din acest moment, orice cuvânt sau combinaţie de litere poate deveni domeniu de internet. Mai precis, adresele web nu mai sunt încastrate în standardul .com sau .ro, oamennii sau firmele putând să aleagă o combinaţie de tipul „.vasile” sau „.urziceni”, spre exemplu.

De asemenea a fost luată şi o altă decizie, de a introduce nume de domenii scrise în limbi asiatice, arabe sau altele, anunţă BBC. „Deschidem o nouă poartă pentru internet şi cred că acest lucru nu trebuie subestimat”, a declarat Roberto Gaetano, membru Icann.

„Este un mare pas înainte pentru dezvoltarea internetului – va ajuta mult mai mulţi oameni care până acuma nu intrau în mediul online”, a precizat Emily Taylor, directoarea centrului naţional britanic pentru internet, citată de BBC.

„În acest moment, 1,5 miliarde de oamnei sunt online însă, în acelaşi timp există 4,5 miliarde care nu înţeleg caracterele romane folosite”, a mai spus Emily Taylor.

Niciun comentariu: