Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 7 iulie 2008

Cum sa ai energie inainte si dupa antrenamentul de la sala

sala
209
Inainte de a incepe un antrenament trebuie sa fiti siguri ca veti avea energie pentru a-l duce la capat, iar mai apoi, ca organismul nu va fi secatuit de forte. Specialistii in nutritie spun ca o mica gustare inainte si dupa exercitiile fizice este recomandata pentru a va reincarca bateriile. Trebuie luate in calcul acele alimente bogate in carbohidrati si sarace in grasimi. Nu trebuie sa fie o gustare copioasa. Astfel, inainte de a incepe antrenamentul, alegeti o banana cu iaurt, o chifla mica din grau integral cu cateva felii de fructe sau un bol cu zeama de fulgi de ovaz.
Specialistii spun ca fiecare trebuie sa calculeze cu cat timp inainte de antrenament trebuie sa ia gustarea, in functie de sistemul digestiv al fiecaruia. Astfel, la antrenament trebuie sa fiti energici, dar sa nu va simtiti stomacul greoi sau sa aveti crampe.

Orientativ, o masa copioasa se digera in 5-6 ore, pe cand o gustare mica se digera dupa numai o ora. Dupa antrenament, organismul trebuie sa isi refaca fortele, de aceea este recomandata o gustare cu carbohidrati si proteine.
Un sandwich cu unt de arahide, un pumn de nuci sau alune ori o crema de fructe cu pudra proteica reprezinta alegerea corecta. De asemenea, pentru a evita deshidratarea, nu uitati sa beti apa inainte, in timpul si dupa antrenament, mai spun nutritionistii. in plus, pe tot parcursul zilei trebuie sa aveti o dieta echilibrata, saraca in grasimi, pentru ca organismul sa functioneze la capacitatea maxima, iar rezultatele antrenamentelor sa apara in cel mai scurt timp.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: