Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

Adio, Beijing! Jocurile Olimpice au luat sfarsit

Adio, Beijing! Jocurile Olimpice au luat sfarsit 25 August 2008, Antena3

Duminica seara, cea de-a 29-a editie a Olimpiadei a luat sfarsit, printr-o senzationala ceremonie de inchidere. Artificii, muzica, jocuril de lumini si multe multe momente emotionante.

Considerata la unison cea mai reusita editie, Jocurile de la Beijing s-au incheiat cu un episod solemn - inmanarea stafetei. stafeta Beijing-Londra a fost predata oficial cu drapelul olimpic preluat de primarul capitalei britanice, Boris Johnson, in timpul unui segment de opt minute de dans si muzica in care au fost remarcati Jimmy Page, chitaristul solo al legendarei trupe Led Zeppelin, si cantareata pop Leona Lewis.

Momentul a fost dublat la Londra, cu o petrecere si un concert in fata Palatului Buckingham, unde si-a facut aparitia inotatorul american Michael Phelps, recordmanul cu opt medalii de aur la Beijing, care anunta ca va fi prezent si la Londra 2012.

Simon Clegg, presedintele executiv al British Olympic Association si seful de misiune al Marii Britanii la Beijing, a tinut sa prefateze Olimpiada de peste patru ani: 'Succesul Jocurilor de la Londra va fi judecat de fiecare barbat si de fiecare femeie de pe strada, fiind determinat de cati sportivi britanici vor fi pe podium, cu o medalie de gat. De aceea, un bun nivel al performantei aici a fost menit sa inspire natiunea in momentul in care devine viitoarea natiune-gazda'.

Romania, intre surprize si dezamagire

Pentru tara noastra, Jocurile Olimpice de la Beijing pot fi caracterizate atat prin surprize placute, prin medalii de aur cucerite unde ne asteptam mai putin, dar si prin deceptii, provocate de probele unde ne asteptam mai mult. Aceasta a 29-a editie a Olimpiadei a adus Romaniei doar opt medalii, aceasta fiind prima editie de la Helsinki 1952 incoace cand delegatia tricolora cucereste mai putin de zece medalii la o olimpiada de vara.

Alina Dumitru (judo), Constantina Dita Tomescu (atletism, maraton), Sandra Izbasa (gimnastica, sol), Georgeta Andrunache si Viorica Susanu (canotaj, dublu rame) au cucerit medalii de aur, Ana Maria Branza (scrima, spada) a luat argint, in timp ce echipa feminina de gimnastica (Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi), Mihai Covaliu (scrima, sabie) si echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Florea, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu (canotaj, 8+1) s-au intors cu medalia de bronz la gat.

China - 'regina' Jocurilor

Tara gazda nu a iesit la rampa doar prin excelenta organizare a competitiei, dar si prin performanta sportivilor chinezi, care au cucerit cele mai multe titluri olimpice si a avut un total de 100 de medalii, devansand Statele Unite, cu 36 de medalii de aur, si Rusia, cu 23. Privind in ograda proprie, Romania a obtinut, in ciuda celor doar opt medalii de aur, o clasare buna, terminand Jocurile pe pozitia a 17, una excelenta, in raport cu conditiile sportive din tara noastra.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu: