Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

Ciupercile combat obezitatea

Ciupercile combat obezitatea 25 August 2008, Jurnalul National

Daca am inlocui ciupercile cu carnea, am reduce aportul caloric zilnic cu peste 400 de calorii, iar aceasta ar putea fi solutia in lupta cu obezitatea, sustin nutritionistii Universitatii John Hopkins intr-un studiu publicat recent in revista Appetite.

'Participantii la studiu au acceptat cu usurinta inlocuirea carnii cu ciupercile si nu au incercat sa compenseze aportul caloric mai scazut consumind o cantitate mai mare de alimente in ziua respectiva.

Inlocuirea unui aliment cu un altul care are un aport caloric mai mic s-a dovedit mult mai eficienta decit aplicarea unor restrictii alimentare drastice', precizeaza dr Lawrence Cheskin, coordonatorul studiului. Apetitul si senzatia de satietate ramin neschimbate, indiferent daca mincam ciuperci sau carne.

Ciupercile au un gust apropiat de cel al carnii si sint foarte hranitoare, dar, spre deosebire de carne, se digera foarte usor fiindca sint bogate in fibre alimentare, nu au colesterol, iar continutul de calorii este foarte mic: 20 de calorii/100 g, fata de 177 de calorii/100 g carne de pui sau de 340 de calorii/100 g carne grasa de porc.

Un alt avantaj al inlocuirii preparatelor din carne cu cele pe baza de ciuperci este aportul scazut de grasimi. Potrivit aceluiasi studiu, mincind ciuperci in loc de carne reducem cu 30 de grame zilnic cantitatea de grasimi din alimentatie.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu: